Foto: DELFI Aculiecinieks
Latviešiem ārpus Latvijas notiek vairāk nekā 130 Ziemassvētku un Jaunā gada sarīkojumi, liecina portāla "www.latviesi.com" apkopotā informācija.

Portāla "www.latviesi.com" vadītājs Indulis Bērziņš norāda, ka, sagaidot Ziemassvētku laiku, latviešu kopienās ārpus Latvijas šomēnes jau notikusi virkne sarīkojumu - bērnu eglītes, koncerti, balles, Ziemassvētku tirdziņi un citas aktivitātes.

Kopā ir apkopoti dati par vairāk nekā 130 latviešu organizētiem svētku sarīkojumiem vismaz 14 pasaules valstīs - ASV, Austrijā, Austrālijā, Beļģijā, Gruzijā, Igaunijā, Īrijā, Kanādā, Krievijā, Lielbritānijā, Nīderlandē, Somijā, Zviedrijā un Vācijā.

Īpaša uzmanība Ziemassvētkos vienmēr ir veltīta mazākajiem bērniem.

Viņi eglītes sarīkojumos, līdzīgi kā bērni Latvijā, saņem Ziemassvētku vecīša sagādātās saldumu paciņas. Piemēram, Latviešu centrā Minsterē 14.decembrī Ziemassvētku vecītis pie bērniem ieradās, atjājot ar īstu ēzeli, bērniem dāvāja saldumus no Latvijas - konfektes "Gotiņa" un citus gardumus. Savukārt Latviešu centrā "Bērzaine", Freiburgā, 22.decembrī Ziemassvētku sarīkojumu organizē latviešu skoliņa, kas pulcēs ģimenes kopīgai svētku noskaņai.

Gadu mijā norisināsies tradicionālās balles, karnevāli un koncerti ar Latvijas mūziķu uzstāšanos, informē Bērziņš.

Portāls "www.latviesi.com" ir interneta medijs latviešiem ārpus Latvijas, kas sniedz noderīgu informāciju un nodrošina kopienas komunikācijas platformu latviešiem visā pasaulē, ar mērķi palīdzēt latviskuma veicināšanā, ikdienas sadzīvē un strādājot, studējot vai ceļojot ārpus Latvijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!