Latvijas Nacionālā opera gadu mijas priekšvakaru un Jaunā gada sākumu 28., 29. decembrī, 3. un 5. janvārī piedāvā pavadīt mūzikas svētku gaisotnē koncertprogrammā "Operetes karuselis".

"Operetes žanrs savu virsotni sasniedza Vīnē un mēs vēlamies šo dižciltīgo atmosfēru ar nelielu dekadences pieskaņu uz pāris dienām uzburt tepat Rīgā uz Latvijas Nacionālās operas skatuves. Tā būs gaiša svētku mūzika lielisku mākslinieku izpildījumā," stāsta LNO galvenais viesdiriģents Modests Pitrens.

Programmā būs dzirdamas operetes klasiķu Žaka Ofenbaha, Franca Lehāra, Karla Millekera, Johana Štrausa un citu komponistu skaistākās melodijas, kuras atskaņos un vitālākajos tēlos iejutīsies LNO solisti Ilona Bagele, Evija Martinsone, Liene Kinča, Inga Šļubovska, Andris Ludvigs, Dainis Skutelis, Raimonds Bramanis, Rihards Mačanovskis, LNO koris un orķestris.

Koncerta īpašie viesi būs izcilais latviešu soprāns Inese Galante un amerikāņu tenors Džeisons Bridžess (ASV). Lai arī savu solista karjeru sācis ASV, daudzus gadus viņš ir pavadījis Eiropā, to skaitā arī vienā no operetes dzimtajām pilsētām - Parīzē.

Koncertā skanēs mūzika no Johana Štrausa juniora operetēm "Sikspārnis", "Nakts Venēcijā" un "Čigānu barons", Karla Millekera operetes "Gasparone", Žaka Ofenbaha operas "Hofmaņa stāsti", operetēm "Perikola" un "Orfejs pazemē", Karla Cellera operetes "Putnu pārdevējs", Imres Kālmāna operetēm "Silva", "Monmartras vijolīte", "Grāfiene Marica", "Čigānu premjers", Ferenca Lehāra operetes "Paganīni" un "Jautrā atraitne" , Niko Dostāla operetes "Klīvija un Franca fon Supē operetes "Vieglā kavalērija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!