Foto: RIA Novosti/Scanpix
Vairāki Liepājas eglīšu tirgotāji atzinuši, ka vismaz pagaidām ar eglīšu pārdošanu nesokas. Viņi cer, ka brīvdienās situācija mainīsies un būs jūtams lielāks pircēju pieplūdums, nekā šobrīd, raksta "liepajniekiem.lv".

Viena no eglīšu pārdevējām Dzintra Zelle Liepājas lielākajā tirgū, Pētertirgū, portālam teikusi, ka dienas laikā izdevies pārdot tikai vienu mazu eglīti: "Šeit esmu pirmo dienu, parasti biju tirdziņā, kas ir Klaipēdas ielas galā. Vakar un aizvakar tur pārdevu vairāk, nekā šeit, lielajā tirgū," stāsta Dzintra, kura tirgošanos uzsākusi pirms divām dienām un prāto, ka, iespējams, šogad eglīšu tirdzniecību sākusi par ātru.

Viņa arī piebilda, ka cilvēkiem interese ir un ka tirgus apmeklētāji apvaicājoties par kociņu cenu, taču beigās neko nenopērk: "Varbūt cilvēkiem nav naudas, esmu dzirdējusi sūdzamies, ka nopirktu, bet nav par ko. Arī adventes vainadziņus šogad pirka maz."

Dzintras tirgoto eglīšu, kuras audzētas Nīcas pusē, cena ir no lata līdz 15 latiem, atkarībā no izmēra. Mazās eglītes sevišķi pieprasītas pensionāru vidū.

Cita tirgotāja Sandra Ziņģeniece stāsta, ka visvairāk kociņus pirkuši pagājušajā svētdienā, kas bija viņas pirmā diena tirgū. Cilvēki biežāk izvēlējās egļu zariņus, nopirka arī sešas eglītes, taču tagad kociņus vispār neizdodas pārdot. Dzintra cer, ka pārdošana veiksies nedēļas nogalē. "Darbdienās cilvēki strādā, iespējams, viņi domā, ka eglīti pirkt vēl par agru, jo nobirs. Arī man pašai tās vēl nav," teic Sandra, kuras tirgotie kociņi audzēti Saraiķos.

Ja pārdošanas apjomi nemainīšoties, tad tirgū Sandra turpinās strādāt tikai līdz Ziemassvētkiem, nevis līdz Jaunajam gadam, kā bija plānots. Tomēr par to, vai šis gads bijis eglīšu pārdošanai nelabvēlīgs, pagaidām spriest nevar, jo daudzi cilvēki eglītes iegādi atliek uz pēdējo mirkli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!