Foto: Publicitātes attēli

Pa vidu piparkūku cepšanas drudzim der izaicināt sevi un saņemties un pagatavot piparkūku mājiņu. Ļauj vaļu radošumam un ķeries pie lietas! Fazer Latvija īpaši ir sagatavojuši foto pamācību, kā pagatavot piparkūku namiņu! Parūpējies par mājiņas detaļām, saliec kopā sienas un jumtu un izdekorē ar krāsainiem saldumiem.

Foto: Publicitātes attēli

Vispirms izveido vēlamā izmēra papīra trafaretu mājiņas logiem un durvīm. Izrullē piparkūku mīklu un ar trafaretu palīdzību izgriez nepieciešamās detaļas – sienas, jumtu, neaizmirstot arī mājiņas pamatni, kura jāveido lielāka nekā pati mājiņa. Tad tā turēsies stabili un galvenais – vairāk vietas raibām dekorācijām.

Foto: Publicitātes attēli

Saliec uz cepampapīra izveidotās detaļas. Ievieto tās cepeškrāsnī un cep aptuveni septiņas minūtes 175 grādu temperatūrā. Tikmēr saputo vienu olas baltumu un pakāpeniski pievieno aptuveni 200 gramus pūdercukura, bet pēc tam – drusciņu citronu sulas. Ieliec to stingrā plastmasas maisiņā ar izdurtu galu, lai varētu grezni izdekorēt topošo piparkūku mājiņu.

Foto: Publicitātes attēli

Lai varētu sastiprināt kopā mājiņas detaļas, Tev būs nepieciešama piparkūku "līme" – karsta karamele. To iespējams pagatavot, mazā ūdens daudzumā izkausējot cukuru pannā. Namiņa tapšanas laikā karamele jātur siltumā. Detaļu sastiprināšanai var izmantot arī olbaltuma glazūru.

Foto: Publicitātes attēli

Apbruņojies ar pacietību! Šis ir sarežģītākais mirklis tapšanas procesā – mājiņas detaļu sastiprināšana. Iemērc detaļas malu karamelē, bet esi uzmanīgs – panna ir karsta! Vispirms piestiprini sienas, tad abas jumtiņa daļas, un visbeidzot – savieno pamatni ar jumtu. Raugies, lai uz jumtiņa līme atrodas īstajā vietā, jo karamelei nav jāatrodas pašā malā tam. Izveido līniju, izmantojot virtuves otiņu.

Foto: Publicitātes attēli

Pēc detaļu savienošanas jautrība var sākties. Ļaujies svētku fantāzijai – ar izveidoto glazūru uzzīmē sniegpārsliņas, veido lāstekas, izgrezno mājiņu ar saldumiem! Paša izceptās piparkūkas papildinās namiņa apkārtni. Re, krāšņā un greznā piparkūku mājiņa gatava aplūkošanai un apēšanai!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!