Foto: Publicitātes foto
Starptautiskā pētījumā jaunieši aicināti atbildēt uz jautājumiem, kāda veida informāciju viņi meklē, kādus avotus izmanto, pie kā vēršas pēc padoma, kad grib uzzināt vairāk par mācībām citās Eiropas Savienības valstīs, projektu īstenošanu, dalību konkursos un citām iespējām. Aptaujas dalībniekiem ir iespēja laimēt dāvanu kartes no Amazon, Netflix un iTunes.

Eiropas jaunatnes informācijas tīkls Eurodesk aicina aptauju aizpildīt jauniešus vecumā no 13 līdz 35 gadiem, neatkarīgi no tā, vai viņi kādreiz ir iesaistījušies ES mēroga projektos. Anketas aizpildīšana aizņem aptuveni 10 minūtes, un atbildēt uz jautājumiem var arī latviešu valodā. Pētījumā var piedalīties līdz 25.novembrim vietnē https://eurodesk.eu/2018/09/25/survey/.

Pētījuma rezultāti ļaus Eurodesk un Eiropas Savienības valstu valdībām saprast, kā labāk sasniegt jauniešus un uzlabot pakalpojumu kvalitāti. Eurodesk ir viena no galvenajām organizācijām, kas Eiropas jauniešiem sniedz informāciju par brīvprātīgā darba, mācību, studiju un darba iespējām ārzemēs, informējot arī par programmu "Erasmus+: Jaunatne darbībā" un Eiropas Solidaritātes korpusa iespējām. Eurodesk uzskata, ka ārzemēs iegūtā mācību pieredze būtiski uzlabo personas nodarbinātības iespējas, veicina radošumu, personīgo izaugsmi un kompetenču attīstību, kā arī palīdz cilvēkiem pozitīvā veidā mijiedarboties starpkultūru vidē.

Latvijā Eurodesk informācijas tīklu administrē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra. Jaunieši informāciju par savām iespējām var saņemt gan lasot jaunumus www.eurodesk.lv, www.eurodesk.eu, Eiropas Jaunatnes portālā https://europa.eu/youth/EU_lv un https://www.facebook.com/EurodeskLatvia, gan arī individuāli konsultējoties ar Eurodesk nacionālo vai reģionālajiem koordinatoriem vai meklējot informāciju Eurodesk informācijas punktos.

Vienlaikus lai informētu jauniešus par viņu tiesībām un iespējām Eiropas Savienībā, šobrīd norisinās kampaņa EUandME. Tās vietnē https://europa.eu/euandme/lv var iegūt informāciju par to, ko jauniem cilvēkiem piedāvā ES – sākot no iespējas mācīties un strādāt jebkurā dalībvalstī, kā arī iegūt atbildes uz daudziem jautājumiem par to, kādos gadījumos pilsoņi var rēķināties ar ES palīdzību, kā realizēt savu potenciālu un piepildīt sapņus ar ES atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!