Foto: Publicitātes foto

Skolnieks Kristofers Kārlis Krūmiņš uzskata, ka dalība vēlēšanās ir rūpes vienam par otru, savukārt dziedātājs Ralfs Eilands ir gatavs runāt par līdzdalību un ar savu piemēru iedvesmot citus. Viņi nav vienīgie, kuri apņēmušies balsot Eiropas vēlēšanas šī gada 25. maijā. Un kā ar Tevi? Eiropas vēlēšanu kustība –platforma www.šoreizesbalsošu.eu iedrošina ne vien runāt par līdzdalību, bet arī iesaistīties un līdzdarboties. Sākam Eiropas vēlēšanu gadu kopā!

Tiekamies un darām!

Sākam 2019. gadu ar apņemšanos balsot un motivāciju par to sarunāties ar citiem! Ceturtdien, 10. janvārī plkst. 17:30-21:00 "ES mājā" (Aspazijas bulvāris 28) ar idejām un prasmēm iedvesmot mūs lutinās divi izcili un pieredzējuši lietpratēji, kuriem rūp Eiropas nākotne - Eiropas lietu eksperts un TV seja Mārtiņš Daugulis un digitālā un satura mārketinga eksperts Dāvis Freibergs. Kopā mācīsimies plānot un īstenot līdzdalību rosinošus pasākumus un praktiski radīsim video, motivējot jauniešus nevis stāvēt malā, bet iesaistīties un veidot labāku Latviju Eiropā.

Piesakies te.

Kāpēc?

Kustība #ŠoreizEsBalsošu pieder visiem eiropiešiem - gan tiem, kuri Eiropas vēlēšanās piedalīsies pirmo reizi, gan tiem, kas pie vēlēšanu urnām 25. maijā dosies atkārtoti. Iedvesmojies no #ŠoreizEsBalsošu aktīvistiem, iesaisties un pārstāvi Latviju - galu galā, ne visur pasaulē cilvēkiem ir balss, kas skaitās!

Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas skolnieks Kristofers Kārlis Krūmiņš: "Es uzskatu, ka man, tāpat kā citiem ES pilsoņiem, ir jāpilda nozīmīgs pienākums – jārūpējas citam par citu, ievēlot viedākos, tālredzīgākos un cilvēcīgākos politiķus. Domāju, ka ikkatra cilvēka balss ir svarīga, jo tā ne tikai tiek pieskaitīta kopējiem vēlēšanu rezultātiem, bet arī aicina apkārtējos kļūt aktīvākiem, interesēties par savā pasaules daļā notiekošo un galu galā arī iesaistīties tās pilnveidošanā."

Dziedātājs Ralfs Eilands: "Es ar savu piemēru varu veicināt savus atbalstītājus doties balsot. Šoreiz balsošu par savu vietu Eiropā."

Ogres tehnikuma audzēkne Madara Murāne: "Šajās vēlēšanās vēl diemžēl nevarēšu piedalīties, taču rosinu ikvienu nenoslinkot un 25. maijā aiziet nobalsot par sev tīkamāko izvēli. Tāpat kā izteikt savu viedokli ikdienā, tā arī katra balss ir ļoti svarīga. Veidosim labāku ES kopā!"

Aktrise Ieva Florence: "Manuprāt, šādas iniciatīvas vairo mūsu sabiedrības attīstību un mūs saliedē, lai mēs kļūtu zinošāki un varošāki."

Rīgas Tehniskās universitātes studente Simona Granta: "Šīs būs manas pirmās vēlēšanas un es noteikti piedalīšos, lai atbalstītu jauniešu izaugsmes iespējas."

Improvizators Valdis Sils: "Mani vispārīgi interesē politiskie procesi un nepatīkami pārsteidza zemā aktivitāte iepriekšējās vēlēšanās. Es vēlos iesaistīties, lai uzlabotu situāciju nākamajās vēlēšanās. Šoreiz es balsošu par tīru vidi - tā man ir viena no svarīgākajam vērtībām, jo tas visvairāk ietekmē manu nākotni un ne tikai."

Eiropas Jauniešu parlamenta un Jauniešu Saeimas dalībniece un tiesību zinātņu studente Natālija Knipše: "Vēlētāju skaits turpina kristies un bez mūsu uzticības apliecinājuma, bez mūsu izvēles, jebkuras vēlētas institūcijas darbība ir apšaubāma. Es iesaistos apolitiski, lai ar savu platformu informētu visus, ko varu. Es šoreiz balsošu par liberālām vērtībām, sociāli atbildīgu un tādu Eiropu, kas attīstās, lai saglabātos."

Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas skolniece Gabriela Lēnerte: "Lai gan 25. maijā vēl nevarēšu piedalīties Eiropas vēlēšanās, es noteikti piedalīšos jau nākamajās. Es ticu ES nākotnei un savas balss spēkam. Kāpēc gan neizmantot iespēju uzlabot savu un citu cilvēku dzīves?"

Kā iesaistīties?

1. Reģistrējies www.soreizesbalsosu.eu;

2. Pastāsti citiem klātienē un sociālajos tīklos, ka Tu piedalīsies Eiropas vēlēšanās šī gada 25. maijā un kādēļ to darīsi;

3. Kļūsti par brīvprātīgo un attīsti savas prasmes runāt par Eiropu, organizēt līdzdalības pasākumus un veidot digitālo saturu!

Vairāk uzzini šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!