Foto: Publicitātes foto
"Filma "Ballīšu karalis" ir par to, kā jauns vīrietis var veidot nākotni, mainot realitāti sev apkārt," norāda režisors Jorgs Zoiss. Alekss saskaras ar izaicinājumu – mazāk ballēt un sākt pelnīt pašam savu naudu. Puisis atrod iespēju vienmuļo darbu padarīt par savu hobiju.

Īsfilmas "Ballīšu karalis" režisors Jorgs Zoiss (Yorgos Zois) ir plašāk pazīstams ar savu izslavēto 2015. gada filmu "Pārtraukums" (Interruption), kas pirmizrādi piedzīvoja 72. Venēcijas kinofestivāla laikā. Viņa dzimtenē filma saņēma deviņas Grieķijas Filmu akadēmijas nominācijas, kā arī ieguva godalgu "Labākais jaunais režisors". Pirms tam J.Zoiss bija režisējis vairākas īsfilmas, tostarp 2010. gada debijas filmu "Casus Belli" un, pēc diviem gadiem, filmu "Ārpus kadra" (Titloi telous). Abas tika izrādītas nozīmīgos kinofestivālos visā pasaulē, un "Ārpus kadra" atnesa Eiropas Filmu akadēmijas nomināciju kategorijā "Eiropas labākais filmu režisors".

J.Zoiss ir arī pazīstams reklāmu režisors un ir veidojis TV reklāmas tādiem uzņēmumiem kā Pfizer un Aegean Airlines, kā arī Grieķijas Nacionālajam teātrim un Akropoles muzejam.

Šī un citas īsfilmas oriģinālvalodās ar subtitriem latviešu valodā skatāmas vietnē: https://europa.eu/euandme/lv

Kampaņā EUandME jauniešiem aktuālie temati – mobilitāte, digitālās iespējas, jaunuzņēmumu veidošana, jaunatnes darba un prakses iespējas, kā arī vides jautājumi apspēlēti arī piecās īsfilmās, kuras uzņēmuši Eiropā pazīstami režisori. Īsfilmas stāsta par 17 līdz 35 gadus vecu jauniešu iespējām ES.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!