Foto: Publicitātes foto
Režisores Zaidas Bergrotas (Zaida Bergroth) speciāli EUandME veidotā īsfilma "Oona" vēsta par jaunu meiteni, kas neveiksmīgas sagadīšanās dēļ apmaldās mežā, meklējot savu tēvu. Dodoties arvien dziļāk mežā, viņa sastop neiedomājamu kompanjonu.

Zaida Bergrota ir dzimusi 1977. gadā un ir plaši pazīstama somu režisore un scenāriju autore. Slavenākā viņas filma ir 2017. gada "Maiami" (Miami) par divām māsām, kuras dodas ceļojumā, lai samaksātu parādus. 2009. gadā viņas filma "Pēdējais kovbojs" (Skavabölen Pojat) ieguve virkni balvu Anjalankoski kino svētdienas festivālā, Kopenhāgenas kinofestivālā (CPH PIX), Gēteborgas kinofestivālā, Somijas kinofestivālā (Jussi), kā arī Taipejas un Pusanas kinofestivālos. Cita pilnmetrāžas filma "Labais dēls" (Hyvä Poika) 2011. gadā ieguva godalgas Čikāgas kinofestivālā un Moncas Starptautiskajā romantisko filmu festivālā, kā arī 7 Jussi godalgas un Ziemeļvalstu padomes filmu balvu. Z.Bergrota ir režisējusi vairākas īsfilmas, no kurām divas 2014. gadā ieguva Tamperes Starptautiskā kinofestivāla balvas.

Šī un citas īsfilmas oriģinālvalodās ar subtitriem latviešu valodā skatāmas vietnē: https://europa.eu/euandme/lv

Kampaņā EUandME jauniešiem aktuālie temati – mobilitāte, digitālās iespējas, jaunuzņēmumu veidošana, jaunatnes darba un prakses iespējas, kā arī vides jautājumi apspēlēti arī piecās īsfilmās, kuras uzņēmuši Eiropā pazīstami režisori. Īsfilmas stāsta par 17 līdz 35 gadus vecu jauniešu iespējām ES.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!