Foto: Publicitātes foto
Strauji tuvojas vasara un atvaļinājumu laiks, un tas nozīmē, ka jāsāk plānot ceļojumus. Kādreiz to veicām, pierakstu blociņā fiksējot maršrutus, apskates objektus un citu nepieciešamo informāciju, bet mūsdienās mobilais internets sniedz plašas plānošanas iespējas ar viedtālruņa starpniecību. Mobilo sakaru operators Tele2 ir apkopojis četras interneta aplikācijas, kas palīdz izplānot ceļojumu un atvieglo atpūtu tā laikā.

Google Trips: aplikācija izklaides aktivitāšu plānošanai

Google Trips jūsu ceļojumam var izplānot ikkatru dienu gandrīz jebkurā atrašanās vietā. Tā automātiski piedāvā netālu esošas aktivitātes un ieteikumus, turklāt vienmēr tiek rekomendēti arī alternatīvi varianti, ja ar pirmajiem neesat apmierināti. Sasaistot aplikāciju ar Gmail kontu, tajā būs arī dati par rezervācijām, tāpēc aktuālā ceļojumu informācija vienmēr atradīsies pa rokai.

Plusi:

  • Google Tripsstrādā bez interneta savienojuma, kas ceļojumu laikā var būt ļoti noderīgi.

Mīnusi:

  • aplikācijā var būt nedaudz problemātiski orientēties, turklāt tā, veicot automātisko informācijas ievākšanu noGmail, bieži nepamana ar ceļojumu saistītas ziņas.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.travel.onthego&hl=en

https://itunes.apple.com/us/app/google-trips-plan-your-trip/id1081561570?mt=8

Hopper: aplikācija draudzīgāko cenu paredzēšanai

Aplikācijas Hopper algoritms cenšas paredzēt, kuriem ceļojumiem tuvākajā nākotnē gaidāms cenu kritums, ļaujot notvert īsto brīdi atpūtas braucienu rezervācijai par zemāko cenu. Aplikācija katru dienu analizē miljardiem cenu un kritumus paredz ar 95% precizitāti. Lai gan šis skaitlis liekas mazliet neticams, to palīdz realizēt lielais Hopper lietotāju skaits.

Plusi:

  • iespējaWatchļauj neaizmirst par potenciāli labām iespējām, sūtot atgādinājumu uz viedierīci, kad cena ir kritusies.

Mīnusi:

  • vairākas lielas aviokompānijas nav iekļautasHooperanalīzē.

https://itunes.apple.com/us/app/hopper-book-flights-hotels/id904052407?mt=8

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hopper.mountainview.play&hl=en_US

Kayak: aplikācija galamērķa atrašanai un ērtākai nokļūšanai tajā

Viena no vadošajām aplikācijām, kurās iekļauts pilnīgi viss ceļojuma izplānošanai. Kayak meklē simtos mājaslapu, cenšoties piedāvāt labāko iespējamo piedāvājumu lidojumam, viesnīcai vai auto īrei. Tāpat tajā pieejami dati par potenciālo rindu lidostas drošības zonā; ar viedierīces kameru iespējams noteikt bagāžas izmēru, turklāt tā sniedz informāciju par lielākās daļas aviokompāniju specifiskiem noteikumiem saistībā ar bagāžu.

Plusi:

  • ja vēl neesat izlēmuši par ceļojuma galamērķi, noderīga ir aplikācijasExplore iespēja, kas dod ieteikumus, balstoties uz maksimālo pieejamo budžetu.

Mīnusi:

  • ne vienmēr parāda visus pieejamos lidojumus konkrētos maršrutos, kas potenciāli var rezultēties ar paša izdevīgākā piedāvājuma palaišanu garām.

https://itunes.apple.com/us/app/kayak-flights-hotels-cars/id305204535?mt=8

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kayak.android&hl=en_US

TripAdvisor: universāla aplikācija ceļojumiem

Ceļojumu industrijas pārbaudīta vērtība. TripAdvisor neiesaka piedāvājumus lidojumiem, viesnīcām un restorāniem, bet dara citu ļoti vērtīgu darbu: šajā aplikācijā apkopotas vairāk nekā 500 miljonu ceļotāju atsauksmes par konkrētām vietām un aviokompānijām, palīdzot potenciālajiem pakalpojumu izmantotājiem būt informētiem, balstoties kolektīvajā pieredzē.

Plusi:

  • ja rodas jautājumi pēc atsauksmju izlasīšanas,TripAdvisorforumi ir lieliska vieta, kur operatīvi iegūt atbildes par specifiskām ar ceļojumu saistītām tēmām.

Mīnusi:

  • konkrētās vietas reitinga punkti ne vienmēr dod objektīvu ieskatu lietotāju pieredzē, tāpēc bieži nepieciešams padziļinātāk lasīt atsauksmes, lai veiktu gala izvēli.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tripadvisor.tripadvisor&hl=en

https://itunes.apple.com/us/app/tripadvisor-hotels-restaurants/id284876795?mt=8

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!