Foto: Publicitātes foto
Līdz ar moderno tehnoloģiju attīstību informācijas apmaiņa digitālajā vidē norit arvien lielākā apjomā. Tieši tādēļ datu drošība ir kļuvusi par vienu no centrālajām tēmām daudziem uzņēmumiem, kas ievieš dažādus risinājumus datu aizsargāšanai. Taču ne visi ir padomājuši par informācijas aizsardzību mobilajos telefonos, kaut gan darbinieki tajos mēdz glabāt un no tiem pārsūtīt uzņēmumiem sensitīvu informāciju.

Kā pasargāt datus mobilajā telefonā?

Viens no rīkiem, kas piedāvā visplašākās funkcijas, ir "Samsung Knox". Tā ir daudzpakāpju drošības sistēma, kas tālruņos iestrādāta jau mikročipa līmenī un nodrošina iespēju uzstādīt katram konkrētajam uzņēmumam nepieciešamās drošības konfigurācijas. Piemēram, kuras no mobilajām lietotnēm ir droši instalēt un lietot, pie kādiem bezvadu interneta tīkliem ir droši pieslēgties, kādas interneta vietnes var droši apmeklēt. Gadījumos, kad telefonu gadās pazaudēt, drošības platforma neļaus konfidenciālai informācijai nokļūt citu cilvēku rokās, jo telefonā esošos biznesa datus ir iespējams izdzēst attālināti, izmantojot datu pārraides pieslēgumu.

"Samsung Knox" sistēma ir automātiski iestrādāta jaunāko modeļu "Samsung" telefonos. To aktivizējot, īpaši drošā, telefonā nodalītā vidē ir iespējams glabāt svarīgākos failus vai lietotnes, tādējādi telefonā nodalot personiskos un biznesa datus.

Padoms ikvienam mobilā telefona lietotājam

Vai jūs uz nakti izslēdzat telefonu? Kāpēc to vajadzētu darīt? Visas "Android" ierīces tikai power off mode režīmā veic datu šifrēšanu un to integritātes pārbaudi. Neizslēdzot telefonu, dati netiek šifrēti, un tie var kļūt par labu mērķi kibernoziedzniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!