Foto: Publicitātes foto
Tirgus izpētes grupas "RAIT Custom Research Baltic" veiktais pētījums liecina, ka šobrīd jau 33% Latvijas mājsaimniecību kā pamata interneta pieslēgumu savai dzīvesvietai izvēlas mobilo internetu. Šis ir visstraujāk augošais interneta pieslēguma veids. Īpaši aktuāli tas ir Latvijas reģionos, jo mobilajam internetam ir minimāli ģeogrāfiskie ierobežojumi, un tā pieslēgšanai nav nepieciešamas lielas investīcijas.

Kādēļ izvēlas mobilo mājas internetu?

  • 39% no respondentiem kā galveno mobilā interneta mājās priekšrocību nosaukuši bezvadu tehnoloģiju un ērto uzstādīšanu.
  • 37% novērtējuši tehnoloģijas mobilitāti - iespēju to paņemt līdzi, piemēram, dodoties nedēļas nogalē uz laukiem. Tuvojas vasara, un arvien vairāk cilvēku, kuri ikdienā sēž birojos, izmantos iespēju strādāt no mājām vai pat lauku īpašumiem. Šādā gadījumā mobilais internets ir neatsverams palīgs.
  • 36% atzīst, ka nebija pieejami citi risinājumi.

Kas un kur lieto mobilo mājas internetu?

No cilvēkiem, kuriem ir pieslēgts mobilais internets, 80% to izmanto kā pamata interneta pieslēgumu. Ņemot vērā ļoti plašo tā pieejamību, visvairāk mobilo internetu izmanto lauku reģionu un Pierīgas iedzīvotāji, liecina vadošā mobilo sakaru operatora Tele2 un tirgus izpētes grupas "RAIT Custom Research Baltic" veiktais pētījums. Tomēr savas mobilitātes un ātruma dēļ mobilais internets arvien lielāku pieprasījumu gūst arī pilsētās.

Nedrīkst aizmirst arī par mobilā interneta izmaksām – 32% respondentu aptaujā norādījuši, ka pakalpojumu izvēlējušies izdevīgās cenas dēļ.

"Tele2" un "RAIT Custom Research Baltic" pētījums tika veikts, izmantojot interneta aptauju, kurā piedalījās 827 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 50 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!