Turpinot darbu pie Ziemeļu-Dienvidu transporta koridora attīstīšanas, VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) pagājušajā nedēļā devās vizītē uz Indiju, kur piedalījās ikgadējā Indijas ostas pilsētā Mumbajā notiekošajā starptautiskajā transporta nozarei veltītajā konferencē, kā arī izstādē, kur prezentēja Latvijas transporta koridoru ar trim lielākajām Latvijas ostām un tikās ar potenciālajiem sadarbības partneriem.

Konferencē īpaša uzmanība tika veltīta konteineru pārvadājumu biznesa attīstībai, jo šīs nozares izaugsmes potenciāls Indijā šobrīd ir ļoti augsts. Tāpēc viens no konferences mērķiem bija sekmēt labāko risinājumu meklēšanu valsts institūciju un privātā biznesa sadarbībai kravu pārvadājumu organizēšanā.

"Transporta nozarē pēdējos gados notiek būtiskas pārmaiņas, un tās izjūtam ne tikai mēs – arī tādas lielas valstis kā Indija apzinās, ka jāpielāgojas jauniem apstākļiem. Indijas ekonomika attīstās un tā meklē sadarbības iespējas savu preču tirdzniecībai ar citām Āzijas valstīm, kā arī Eiropu. Patlaban uzsāktā sadarbība var mums dot ļoti lielas iespējas nākotnē, kad transporta koridori ar Eiropu sāks stabili funkcionēt, – tāpēc mums tur jābūt jau tagad," jaunu kontaktu izveidi un Latvijas pārstāvību šādos starptautiskos forumos akcentē LDz prezidents Edvīns Bērziņš.

Uzņēmuma "Indian Port Rail Corporation Limited" izpilddirektors Anops Argavāls, ar kuru Bērziņš pārrunāja iespējamo kravu komplektēšanu Latvijas virzienā, atzinīgi novērtēja LDz noslēgtos sadarbības memorandus ar Irānas un Indijas loģistikas uzņēmumiem, kā arī apsprieda iespējamos pārvadājumu operatorus Irānas teritorijā, pārvadājumu izmaksu sadalījumu un muitas procedūru organizēšanu.

Sarunās ar Indijas kolēģiem tika uzsvērts, ka LDz ir Latvijas tranzīta nozares kodols, jo kravu loģistika efektīvi darbojas tikai tad, ja dzelzceļš nodrošina tiešu savienojumu ar jūras pārvadājumiem, un otrādi. Tas ir īpaši būtiski savienojumu nodrošināšanā ar Skandināvijas valstīm, pastāstīja Bērziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!