Foto: Publicitātes foto
Pateicoties mērķtiecīgam darbam un efektivitātes paaugstināšanas pasākumiem, VAS "Latvijas dzelzceļš" arī 2019.gada pirmajā ceturksnī ir turpinājis stabilu finanšu darbību.

Tāpat, nepalielinot samaksu par pakalpojumiem, LDz spējis paaugstināt darbinieku atalgojumu par 5% gadā, ko paredz vienošanās ar Latvijas dzelzceļnieku un satiksmes nozares arodbiedrību.

Jau 2018.gadā LDz uzrādīja labākos saimnieciskās darbības rādītājus pēdējo trīs gadu laikā, un 2019.gada pirmajā ceturksnī šī tendence ir turpinājusies. Lai gan objektīvu iemeslu dēļ pārvadāto kravu apjoms nedaudz atpaliek no pagājušā gada pirmā ceturkšņa rādītājiem, atsevišķos kravu segmentos ir vērojams būtisks pieaugums.

2019.gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar šo pašu periodu pirms gada, par 30,3% palielinājušies ķīmisko kravu pārvadājumi, arī kokmateriālu pārvadājumu apjoms palielinājies par 48,0%. Lielāko pārvadājumu daļu jeb 46,2% joprojām veido akmeņogļu pārvadājumi un to apjoms salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu ir palielinājies par 9,8%.

Kopumā pirmajā ceturksnī pārvadāto kravu apjoms pa LDz infrastruktūru bija 11,6 miljoni tonnu. Pirmā ceturkšņa neto apgrozījums ir 51,3 miljoni eiro, bet peļņa pēc nodokļiem - 3 miljoni eiro, kas liecina par stabilas finanšu darbības nodrošināšanu. Šī gada prognozes kravu pārvadājumu apgrozījumam joprojām saglabājas 47-49 miljonu tonnu apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!