Pēc vairāk nekā divu gadu pārtraukuma 13. janvārī Daugavpilī pirmo reizi piestāja vilciens no Viļņas. Ņemot vērā, ka šis bija pirmais reiss, pārvadātāji – "Lietuvas dzelzceļš" – sola uzlabojumus, tostarp arī pasažieru informēšanā.

Ceļā pavadītais laiks patlaban ir par desmit minūtēm ilgāks, nekā to šajā pašā maršrutā veic autobuss, taču pārvadātājs ir apņēmies šo laiku saīsināt. "Lietuvas dzelzceļa" pasažieru pārvadājumu direkcijas vadītājs Linas Baužus norāda, ka pagaidām piedzīvoti tikai pirmie braucieni, tāpēc ir gaidāmas korekcijas, piemēram, vilcienam neapstājoties mazajās stacijās, kur rīta stundās pasažieru var arī nebūt.

Kaimiņvalsts dzelzceļš sola, ka no Daugavpils līdz Lietuvas galvaspilsētai Viļņai ar vilcienu turpmāk varēs nokļūt nepilnu trīs stundu laikā. Biļetes cena ir 9 eiro. Pagaidām gan šāda iespēja būs pieejama tikai sestdienās un svētdienās.

Pārvadājumi notiek ar Rīgas vagonu rūpnīcā renovētiem dīzeļvilcieniem, ko arī Latvijā izmanto pasažieru pārvadājumos uz attālākām pilsētām.

Pasažieru kustība starp Lietuvas galvaspilsētu un Daugavpili pārtrūka 2015. gada vasarā, atceļot vilcienu maršrutā Viļņa-Sanktpēterburga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!