Foto: LETA
Kaut arī politiskās apvienības "Saskaņas centrs" (SC) reitings samazinās, arī aprīlī tā bija populārākā partija, liecina "Latvijas Faktu" veiktā aptauja.

Ja rīt notiktu Saeimas vēlēšanas, visvairāk - 21,1% - respondentu balsotu par SC, "Vienotību" atbalstītu 13,9% aptaujāto, bet trešā populārākā partija aprīlī bija nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) ar 7,9% vēlētāju atbalstu.

Par opozīcijā esošo Zaļo un zemnieku savienību aprīlī bija gatavi balsot 7,8% aptaujāto, bet Reformu partijas reitings bija 1,6%.

Pārējās partijas nesasniedz 5% vēlētāju atbalstu, kas nepieciešams iekļūšanai Saeimā. Latvijas Sociāldemokrātiskajai strādnieku partijai atbalstu pauda 0,8% vēlētāju, partijai "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" - 1,7% vēlētāju, bet Vladimira Lindermana dibinātajai partijai "Par dzimto valodu" - 0,5% iedzīvotāju. Bet par kādu citu partiju aprīlī būtu gatavi balsot 0,8% respondentu.

Aprīlī nedaudz saruka visu koalīcijas partiju reitings - salīdzinājumā ar martu "Vienotības" popularitāte samazinājās par 1,5 procentpunktiem, nacionālās apvienības - par 1,3 procentpunktiem, savukārt RP reitings saruka no 2% martā līdz 1,6% aprīlī.

Tikmēr SC reitings samazinājies gan martā, gan aprīlī - salīdzinājumā ar februāra datiem SC popularitāte saruka par 4,9 procentpunktiem.

Vienlaikus arvien pieaug to cilvēku īpatsvars, kas nepiedalītos vēlēšanās vai nav izlēmuši, par ko balsot. Aprīlī 30,4% vēlētāju nezināja, kuru partiju atbalstītu Saeimas vēlēšanās, savukārt 13,5% aptaujāto norādīja, ka vēlēšanās nepiedalītos.

"Latvijas Faktu" aptauja veikta no 6.aprīļa līdz 17.aprīlim, un tajā piedalījās 1005 Latvijas pilsoņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!