Foto: LETA
Šobrīd medijos aktīvi tiek izplatīta informācija par Ādažu novada Domes pārkāpumiem, kas neatbilst reālajai situācijai nedz juridiski, nedz finansiāli:

1) pretēji izskanējušai informācijai, Ādažu novada Dome NAV uzņēmusies ilgtermiņa saistības atbilstoši likumam "Par valsts budžetu 2010. gadam" ( saskaņā ar juridisko atzinumu);
2) katram realizētajam projektam IR veikti ekonomiskie aprēķini un meklēti novadam pieejamie finansiāli izdevīgākie resursi un risinājumi, kas atbilstoši esošajai likumdošanai tika skaņoti ar atbildīgajām institūcijām;
3) sadarbībā ar stabilizācijas uzraugu I.Komisari ir izstrādāts un tiek veiksmīgi realizēts stabilizācijas plāns, tiek veikts funkcionālais audits un citi pasākumi.

Saņemtie līdzekļi atbilstoši likumā noteiktajām pašvaldības funkcijām ir investēti infrastruktūrā: ir gan atjaunotas ielas, remontēta un apgādāta slimnīca, uzbūvēts kultūrizglītības centrs, kur šobrīd atrodas mākslas un mūzikas skolas telpas utt. Šo gadu laikā novadā ir realizēta virkne nozīmīgu projektu – Sporta centra un peldbaseina izbūve, Gaujas ielas posma rekonstrukcija un Pasta ielas renovācija, Ādažu slimnīcas renovācija, kopā ar Aizsardzības ministriju uzbūvēts Kadagas bērnudārzs, kā arī ieguldīti līdzekļi Ādažu Brīvās Valdorfa skolas ēkas būvniecībā.
Aktīvi tiek apgūts Eiropas fondu finansējums atbilstoši izstrādātajam novada attīstības plānam, lai uzlabotu novada infrastruktūru un iedzīvotāju dzīves kvalitāti.

Ir veikta virkne nozīmīgu pasākumu, kas gan ilgtermiņā, gan nekavējoties ļāvuši gan ieekonomēt līdzekļus, gan atrisinājuši iedzīvotāju problēmas: tas ir viens no retajiem novadiem, kur dzimstība pārsniedz mirstību! Novadā ir turpat vai 10 000 iedzīvotāju, pēdējo gadu laikā iedzīvotāju skaits palielinājies par 25%, kas liecina, ka tas tiek apzināti izvēlēts par pastāvīgo dzīvesvietu.

Mūsu novads var pamatoti lepoties ar pastāvīgu iedzīvotāju pieaugumu atšķirībā no Latvijas vispārējās situācijas - iedzīvotāju labklājība ir mūsu galvenās rūpes un atbildība. Ādažu novada iedzīvotāju interesēs mūsu pienākums ir saglabāt investīcijas un infrastruktūras uzturēšanas un attīstības turpmāku nodrošinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!