Foto: LETA
17. augustā kā sensācija izskanēja apgabaltiesas lēmums atcelt visiem zināmo blēdi Rūdolfu Meroni (Ostaps Benders) no arestētās mantas glabātāja statusa. Latvijas sabiedrības domājošā daļa atviegloti nopūtās, blēdis ir padzīts!

Mīļie, šis lēmums ļoti maz ko maina šādu iemeslu dēļ:

  1. Arestētā manta nav arestēta. Kāpēc? Arestētā manta atrodas ārzemēs. Prokurora lēmums par aresta uzlikšanu mantai 2007.gadā pieņemts Latvijā. Lai šis lēmums stātos spēkā ārzemēs, pamatojoties uz Latvijas prokurora lūgumu, attiecīgās valsts kompetentai valsts iestādei, amatpersonai bija jāpieņem lēmums, ka Latvijā pieņemtais lēmums par mantas arestu stājas spēkā attiecīgajā valstī (Šveicē, Lielbritānijā un tamlīdzīgi). Šo pienākumu ne Latvijas Ģenerālprokuratūra, ne tiesa nav izpildījuši līdz pat šim brīdim. Kāpēc?

Lasiet A.Lemberga grāmatu"Zagļi Lemberga kurpēs"!

  1. Tā kā Latvijā arestētā manta, kura atrodas ārzemēs, juridiski un faktiski nav arestēta, tad R.Meroni kā arestētās mantas glabātāju ārzemēs atcelt nevar.

  2. Iekšlietu ministrija (Latvijas valsts) nekādu arestēto mantu glabāšanai no R.Meroni nesaņems, jo manta de jure un de facto nav arestēta.

  3. Uz aresta brīdi, lai arī to nosaka likums, mantas vērtība noteikta netika! Kāpēc?

Lasiet A.Lemberga grāmatu"Zagļi Lemberga kurpēs"!

  1. Ģenerālprokuratūras lēmumā par mantas arestu, kurš 13 gadu laikā nav stājies spēkā, ir norādīts, ka R.Meroni glabā arestēto mantu. Faktiski viņš nevis glabāja, bet pārvaldīja un izsaimniekoja, uz ko daudzkārt norādīts Ģenerālprokuratūrai.

  2. Šī 13 gadus tiesiski absolūti nenormālā situācija varēja pastāvēt tikai tāpēc, ka R.Meroni nelikumīgo darbību piesedza Ģenerālprokuratūras prokurors Juris Juriss, ar kuru R.Meroni skaņoja visas savas blēdības. To viegli noskaidrot gan pašai Ģenerālprokuratūrai un/vai drošības policijai un/vai policijai. Aicinu detalizēti iepazīstoties ar prokurora Jura Jurisa oficiālo un neoficiālo e-pasta saraksti un kontaktiem, krogos, restorānos, kafejnīcās, viesnīcās un citās neoficiālās tikšanās vietās ar R.Meroni gan Latvijā, gan ārzemēs.

  3. Trīspadsmit gadu laikā ne Ģenerālprokuratūra, ne tiesa par arestētās mantas stāvokļa glabāšanu nav saņēmusi nevienu atskaiti.

  4. R.Meroni turpat 13 gadus esot pildījis Ģenerālprokurora doto uzdevumu-glabāt arestēto mantu. Tātad strādājis! Vai viņam Ģenerālprokuratūra ir maksājusi par šo darbu un cik? Vai maksājusi ir apgabaltiesa?

Nē nav! Šis Šveices advokāts, Šveices pilsonis ir strādājis Latvijas valsts labā par velti. Patiesi jauki, tik jautājums, kāpēc tāda upurēšanās Ģenerālprokuratūras un apgabaltiesas labā?

  1. R.Meroni vairs nav Šveices advokāts. R.Meroni vairs nav Šveices rezidents. Ar lielu interesi sekosim, cik ātri Latvijas valsts viņu atradīs un kā tiks izpildīts tiesas lēmums.

Domāju, ka spēlē "Kaķis un pele" arī turpmāk pele būs Latvijas valsts, bet kaķis būs starptautiskais blēdis R.Meroni (Ostaps Benders).

Dievs dod, lai es kļūdos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!