Otrdien, 2.jūnijā, laikrakstā „Latvijas Avīze” rakstā „Blumbergs cīnās par valsts galvojumu peldbaseiniem”, kā arī citos plašsaziņas līdzekļos, piemēram, Radio SWH, izskanējuši asi pārmetumi Saeimas deputātam Guntim Blumbergam par viņa centieniem pārliecināt Latvijas valdību, ka nepieciešams piešķirt līdzekļus baseina un rehabilitācijas centra projekta pabeigšanai Ventspilī, pilnīgi nepamatoti saistot šo jautājumu ar skolotāju algām.

Uzskatu, ka ventspilnieki, tai skaitā bērni, grūtnieces, invalīdi un pensionāri, ir pelnījuši, lai viņiem būtu iespēja apmeklēt kvalitatīvu uzbūvētu baseinu un rehabilitācijas centru, un tam nav nekāda sakara ar skolotāju algām, kā arī ar līdzekļiem, kas tiek prasīti Zemgales vai Daugavpils olimpiskajiem centriem. Tāpat vēlos atzīmēt, ka valsts tikai sniedz galvojumu Latvijas Olimpiskajai komitejai, kas tālāk ņem kredītu un to arī atdod. Ventspils peldbaseina projektā jau ir ieguldīts caur Latvijas Olimpisko komiteju saņemtais valsts finansējums, tāpēc nebūtu pareizi nepabeigt šo projektu, pie kura esam tik ilgi strādājuši un kura rezultātā ventspilnieki iegūs jaunas iespējas sporta aktivitātēm, veselīgai brīvā laika pavadīšanai, kā arī veselības rehabilitācijai.

Es personīgi esmu pateicīgs Saeimas deputātam, ventspilniekam Guntim Blumbergam par aktīvo rīcību šī un arī daudzu citu Ventspils attīstībai svarīgu projektu aizstāvēšanā. Savukārt publiski izskanējušos pārmetumus uzskatu par neadekvātu jautājumu izpratni, kas lieku reizi apstiprina, ka atsevišķu Rīgas pilsoņu skatījums ir visai netālredzīgs gan par reģionālas attīstības jautājumiem, gan arī par projektu virzības gaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!