Ja ticam pareizo shēmu shēmotājiem, viss šajā valstī politiski dalās oligarhu pasākumā un "Jaunā laika" bāleliņos, kas uztur vienotu fronti ar eksprezidenti, prokuratūru, Andri Guļānu, KNAB un SAB.
Pirmdien šis nosacītais oligarhu pasākums ar lielgabala zalvi izsita pretējā frontē caurumu – KNAB direktoru, viņa vietā ieceļot Alvi Vilku, kurš, kā atceramies, KNAB vadīja arī laikā, kad vēl neviens nepazina Jutu Strīķi, bet biroju vairs nepārvaldīja ilgstoši sirgstošais Rutka kungs. Nu tagad ir jautājums, kurā frontes pusē būs Vilks?

Lai man velns par stenderi, ja TP kaut reizi rīkotos bez apdomas un kārtīgi izstrādāta stratēģiska plāna, tādēļ atliek vien minēt, uz kādiem noteikumiem Vilka kungs kļuvis par KNAB reālo saimnieku un vai polittehnologiem nav padomā kāds "savs Loskutovs". "Delna" domā – viss ir no tā, ka TP negrib maksāt 2 miljonus latu, ko eventuāli KNAB būtu tiesīgs piespriest par "kreisajām politiskajām reklāmām". Strīķe savukārt saka – birojs kādam ieriebis.

Kas tālāk ? Maijā beidzas termiņš Jānim Kažociņam, Repšes valdības laikā ieceltam saimniekam SAB. Pie pašreizējā politiskā izkārtojuma cerības viņam uz vēl vienu termiņu nav tieši nekādas. Tad kas paliek ? Iekšējo cīņu sašķeltajam repšistiem neviens varu tāpat atpakaļ nedos. Frontes pusē - vienīgi prokuratūra un Andris Guļāns.

Maizīša termiņš – 2010.gada marts. Ko līdz tam laikam var paspēt oligarhu fronte ? Lai ko mēģinātu, tai savā pusē jāpārvilina Augstākās tiesas priekšsēdis, jo saskaņā ar Prokuratūras likumu, tikai ar viņa ziņu Maizītim var atņemt kabineta atslēgas. Šis pats likums nosaka – ģenerālprokuroru var atlaist Saeima, ja viņš nav piemērots amatam (piemēram, bijis slēpts čekists), ja viņš pēkšņi iestājas kādā partijā, ja sievu ieceļ par savu sekretāri, ja nejauši kanalizācijā noskalo Lemberga lietu vai ja pa ielu gaišā dienas laikā pastaigājas kails, tādējādi līdz zemei apkaunojot savu iestādi.

Tā kā Maizītis, šķiet, negrasās nekur iestāties, sievu kaut kur iecelt vai uz ielas izģērbties, atliek vienīgi pants par nolaidīgu vai ļaunprātīgu rīcību ar gauži bēdīgām sekām. Taču arī tad jāšaubās, vai Andris Guļāns parakstīsies uz Maizīša atstādināšanu par kaut ko piespēlētu, ja vien.... ja vien amatā vēl būs Andris Guļāns, nevis kāds no Lato Lapsas grāmatas varoņiem. Guļāns Augstāko tiesu vada otru septiņu gadu termiņu pēc kārtas un nākamā gada vidū otrajam termiņam pienāk gals.

Taču, kā izrādās, Augstākās tiesas priekšsēža termiņu saīsināt ir vēl vieglāk nekā Maizītim. Likums "Par tiesu varu" saka - Augstākās tiesas priekšsēdētāju atceļ no amata Saeima pēc tiesnešu disciplinārkolēģijas priekšlikuma, pamatojoties uz Augstākās tiesas plēnuma atzinuma. Tas nozīmē, ka Lato Lapsas grāmatas varoņi var sazvērnieciski salasīties disciplinārkomisijā un plēnumā, pret Guļānu "sastrādāt lietu", to uz Saeimu un melnais darbiņš gatavs.

Kā pilsonis no sirds ceru, ka iepriekšminētais ir shēmu shēmotāju ļauni baisais murgs, ka pēc rūpīgas izmeklēšanas Loskutovs operatīvi būs atpakaļ, ka tas, kam vajag, nomaksās sodu par "kreisajām reklāmām", ka Saeima beidzot pieņems likumu, kas ļauj blēžu sūdzētājiem atlaist sodu un noraidīs Segliņa likumu, kas liedz prokuratūrai sadalīt lietas, piemēram, digitālajā un Ventspils jautājumā. Jo ar visiem maņu orgāniem gribas ticēt, ka dzīvojam tiesiskā valstī, nevis kaut kādā ķēniņzemē ar trim kaklakungiem uz galvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!