Gadu mijā gribētos domāt, ka par jau esošajiem masu iznīcināšanas ieročiem varenāku nāves rīku tapšana piederēs pie fantastikas vielas arī nākamgad. Krievija un ASV laikus nespēj parakstīt jaunu kodolieroču ierobežošanas līgumu, lai gan pat tas abām pusēm atstāj tūkstošiem drausmīgo nāves rīku. Atombumbas teroristu vai nekontrolējamu režīmu rokās jau pašlaik ir pasaules bieds. Tieksmi pēc jaudīgākiem un baismīgākiem nāves līdzekļiem attaisnot ar aizsardzības ieganstu nevar. Diemžēl nevar arī noliegt, ka centieni pēc tiem pastāv.

Bezpeļņas video koplietošanas tīmekļa vietnē "YouTube" šomēnes parādījās pāris video, kuros (dienasgaismā un vakarā filmēts) bija skatāms milzu trīsstūris, kas it kā vairākas stundas karājies gaisā virs Kremļa. "Lidojošo šķīvīšu" pētnieki atzinās bezspēcībā un pauda tādu pašu neizpratni, kā citi šā materiāla vērotāji. Krievijas oficiālās iestādes ziņu par mīklaino parādību nekomentēja.

Rodas iespaids, ka neviens, izņemot dažus "YouTube" lietotājus, savādo ainu dabā nav redzējis. Pretējā gadījumā internetā mudžētu video un foto liecību tūkstoši. Ja trīsstūri būtu redzējuši kaut vai simti cilvēku, viņi ar tā fiksēšanu nodarbotos tikpat cītīgi, kā oktobra sākumā, ieraugot iepriekšējo mistisko Maskavas fenomenu - dīvainu gredzenveida mākoni. Lai gan eksperti saka, ka atšķirībā no dienā filmētas epizodes naktī uzņemtā video veikt kvalitatīvu viltojumu ir ļoti sarežģīti, tas nav neiespējami. Patiesību acīmredzot zina tie, kas video kadrus ievietoja tīmeklī. Šādos gadījumos tomēr neizpaliek jautājums "kam tas ir izdevīgi?".

Var, protams, domāt, ka par Kremļa politiku ieinteresējušies citplanētieši. Varbūt kāds no kosmosa grib palīdzēt Krievzemei izkļūt no krīzes? Kā spriež dažs Maskavā: citas planētas saprātīgās būtnes vēlas nākt talkā, redzot nespēju saviem spēkiem tikt galā ar korupciju un izpildīt reformu un modernizācijas solījumus. Bet ar karāšanos debesīs vien neko palīdzēt nevar, tāpēc šī versija neder.

Bet var arī paust versiju, ka NLO virs Kremļa – ja tāds tiešām bija – ir Krievijas militāristu slepenā ieroča demonstrējums. Tā teikt, dots mājiens, ka Maskavai ir brīnumlīdzeklis, kas visus Rietumu pretraķešu vairogu plānus padara bezjēdzīgus.

Pētnieki lēš, ka lēni kustošs NLO daudzu varbūtību skaitā varētu būt arī atmosfērā pašorganizējies apvalkam līdzīgs tukšs ķermenis ar lielākoties elektromagnētisku enerģiju, kura iekšienē atrodas antiviela. Prese raksta, ka vairākās vietās pasaulē, arī Krievijā, zinātnieki iegūstot antivielu ierobežotos daudzumos pētījumu mērķiem, oficiāli - lai radītu nākotnes enerģijas avotus. Taču pasaules vareno prātus nodarbina vilinājums ar nanotehnoloģijām iegūt "Wunderwaffe" (brīnumieroci), kas varētu sacensties un pārspēt orbitālu masu iznīcināšanas superieroci. Kā vienā no intervijām uzsver populārais rakstnieks Dens Brauns, kurš antivielai atvēlējis būtisku lomu "Eņģeļu un dēmonu" sižetā, antivielas izmantošana radīs ētisku dilemmu, vai tā būs domāta mieram vai tiks lietota nāvējošā ierocī.

Kad uz Norvēģiju pēc Nobela miera balvas bija devies ASV prezidents Baraks Obama, norvēģi vairākos reģionos novēroja savādu mākoni un zilganas gaismas objektu. Krievija pēcāk teica, ka šādi izpaudies neveiksmīgs starpkontinentālās ballistiskās raķetes izmēģinājums. Lai gan krievu militāristus tīšu efektu radīšanā šajā gadījumā nevar vainot, fenomens Norvēģijas debesīs atgādināja par akūtu nepieciešamību bruņošanās vietā vairāk domāt par atbruņošanos. Arī tad, ja trīsstūris virs Kremļa ir bijis veiklu kinomeistaru rokudarbs, tiem, no kā atkarīga kodolatbruņošanās, jānovēl jauno gadu sākt ne vien ar domām, bet arī ar konkrētiem darbiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!