Foto: Reuters/Scanpix /LETA

Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu kampaņas spurts daudzos baltkrievos atmodinājis cerību uz pārmaiņām un vienlaikus signalizējis Aleksandram Lukašenko, ka šajā reizē viņa ceļš uz kārtējo varas termiņu būs grumbuļaināks nekā bijis līdz šim.

It kā vēlēdamies ietaupīt vēlēšanu kampaņas pūliņus un ar gudru politiskā šaha gājienu apsteigt potenciālos sāncenšus, prezidents Lukašenko atlaida līdzšinējo valdību, nomainīja premjeru un dažus ministrus. Bet vai šobrīd valdības figūru pārbīdīšana bija tik ļoti nepieciešama? Lukašenko pats izteicās, ka Sergejs Rumass premjera pienākumus pildījis labi, arī komentētāji vērtējuši viņa valdību kā kvalificētu un sagatavotu, un dažs pat paudis viedokli, ka Rumasa valdība ir bijusi labākā no visiem neatkarīgās Baltkrievijas ministru kabinetiem.

No vienas puses, var piekrist tiem apskatniekiem, kas par galveno "manuālo pārmaiņu" cēloni uzskata Lukašenko centienus atgūt vēlēšanu kampaņas galvenā varoņa veidolu. Kopš pirmsvēlēšanu posma oficiālās atklāšanas lielu uzmanību bija piesaistījuši viņa sāncenši Sergejs Tihanovskis, Viktors Babarika un Valerijs Cepkalo.

No otras puses, Lukašenko ir vēlējies demonstrēt vēlētājiem, ka viņš nav iesīkstējis konservators un - pretēji oponentu apgalvojumiem – domā par pārmaiņām un spēj uzklausīt iedzīvotāju pretenzijas. Prezidents ik dienu parādās televīzijas ekrānos un tīmekļa resursos, apceļo valsti un dod direktīvus norādījumus. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!