Foto: EPA/Scanpix/LETA
Gada nogalē, vēl pirms Ziemassvētkiem, vēlams izlasīt kaut ko nopietnu un arī asinis stindzinošu. Tas nepieciešams, lai vēlreiz padomātu par notikumiem mūsu tuvumā, lai nepazaudētu realitātes sajūtu. Lai atcerētos, ka Covid-19, lai cik traģiska, nav vienīgā problēma, ka tāda nav arī mūsu cietusī vai apdraudētā labklājība. Lai, atskatoties uz aizejošo gadu, pavisam skaidri saprastu, ka nekādas vieglās dienas mūs negaida arī nākamgad un vēl pēc tam. Lai saprastu, ka pavisam nopietni izaicinājumi nekur nepazudīs.

Te vietā likt nelielu citātu no pazīstamā Krievijas opozicionāra, pasaules čempiona šahā Garija Kasparova uzrunas eiropiešiem.

Viņš aicina eiropiešus atrast sevī spēku politiskās gribas noteikšanai: "Es teiktu eiropiešiem – vispirms paraugieties spogulī, bet tad paskatieties uz Putinu, precīzāk, uz viņa kredītvēsturi, lai saprastu, ka Putina Krievija jau sen atrodas hibrīdkara stāvoklī ar Eiropu. Un Eiropai vajag rīkoties, lai šis režīms zaudētu visas iespējas īstenot šos hibrīdkarus. Putina režīms šobrīd ir atbildīgs praktiski par visiem karstajiem punktiem pasaulē... Eiropiešus es lūgtu atbildēt uz galveno jautājumu: vai viņiem ir politiskā griba apturēt Putinu? Ja šādas gribas nav, tad nav jēgas cilāt jautājumu par sankcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!