Foto: EPA/Scanpix/LETA
Beļģijā jauno apstiprināto koronavīrusa gadījumu skaits nedēļas laikā pieaudzis par 89%, un tas noticis sešas nedēļas pēc tam, kad darbu no jauna atsākuši bāri un restorāni, piektdien vēsta valsts veselības aģentūra SPF.

No 13. līdz 20. jūlijam vidēji katru dienu apstiprināts 221 jauns inficēšanās gadījums.

No 7. līdz 13. jūlijam dienas vidējais rādītājs bija 117.

Vidējais ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits šajā pašā laika posmā pieaudzis par 67%, sasniedzot trīs.

Valstī ar 11,5 miljoniem iedzīvotāju, kas pandēmijā Eiropā ir vissmagāk cietušo valstu vidū, ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits sasniedzis teju 10 000, teju 65 000 cilvēku inficējušies ar koronavīrusu.

Covid-19 tests bijis pozitīvs arī kādai ar daudzām slimībām sirgušai trīs gadus vecai meitenei, kas aizgājusi no dzīves.

Šī meitene Beļģijā ir jaunākais pandēmijas upuris.

Beļģijas valdība, sākot ar maija beigām, sāka atvieglot daudzos pandēmijas dēļ ieviestos ierobežojumus, cita starpā ļaujot darbu atkal atsākt bāriem un restorāniem.

Pēc kulminācijas aprīļa vidū sekoja ilgs jaunu inficēšanās gadījumu skaita sarukums, bet par nelielu pieaugumu pirmo reizi SPF sāka ziņot 11. jūlijā.

Ņemot vērā pēdējo notikumu attīstību, Beļģija ceturtdien nolēma neuzsākt nākamo ierobežojumu mazināšanas fāzi, kā arī paziņoja par stingrāku noteikumu ieviešanu attiecībā uz masku valkāšanu sabiedriskās vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!