Foto: Cehs.lv kolāža
Ņemot vērā pēdējo dienu notikumus, Ceha Mākslīgā intelekta laboratorijas Mediju satura analīzes vecākais referents Kristaps Āls ir nedaudz izbrīnīts par raidījuma sākumā minēto atrunu – "iespējams, nosodīs". Spriežot pēc tā, cik noteikti un droši Guntis reizēm izdara secinājumus par valsts un pasaules mēroga notikumiem, vadoties pēc vēja virziena un datiem par desmit pensionāriem, šāda piesardzība šķiet nevietā. Vajadzēja drošāk – mūs nosodīs! Un šoreiz ar secinājumiem būtu trāpīts desmitniekā.

Ņemot vērā pēdējo dienu notikumus, Ceha Mākslīgā intelekta laboratorijas mediju satura analīzes vecākais referents Kristaps Āls ir nedaudz izbrīnīts par raidījuma sākumā minēto atrunu – "iespējams, nosodīs". Spriežot pēc tā, cik noteikti un droši Guntis reizēm izdara secinājumus par valsts un pasaules mēroga notikumiem, vadoties pēc vēja virziena un datiem par desmit pensionāriem, šāda piesardzība šķiet nevietā. Vajadzēja drošāk – mūs nosodīs! Un šoreiz ar secinājumiem būtu trāpīts desmitniekā.

Izvēlētā metode, lai secinātu – ir cilvēkam laba imunitāte pret Covid-19 vai nav –, ir tāda, ar kuru to nevar noteikt. K. Āls liek galdā piemēru: "Tas būtu līdzīgi kā tad, ka raidījumā par to, vai CO2 veicina klimata pārmaiņas, analizētu doktora Jāņa Dombravas tvītus, salīdzinot to publicēšanas regularitāti ar temperatūras svārstībām divu dienu griezumā Zosēnos." "Lai pārliecinātos, kas patiesībā izraisa klimata pārmaiņas, mēs iesūtījām divus žurnālistus trīs mēnešus strādāt autoservisā, kurā neizsit čekus!" imitējot Gunta Bojāra balsi, piebilst K. Āls un apmierināti nohuhina pieredzes bagāta smēķētāja "kheh kheh kheh" smiekliņu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!