Foto: LETA / Cehs.lv kolāža

"Manā dzīvē viss jau būtu labi, bet ir tikai viena liela problēma – šobrīd Pasauli un arī Latviju ir pārņēmis liels HAOSS!" ar šķietamu rūpju rievu uz pieres šonedēļ medijos paziņoja Ainārs Šlesers, kurš pazīstams arī kā "buldozers", kā "cilvēks-kurš-gan-cits", kā "cieti" un kā viens no trim lielajiem A. Paziņojumā sabiedrībai, kas bija piepildīts ar patosu, aizvainojumu un gramatikas kļūdām, iztrūka tikai viena elementa. "Cehs.lv" pieaicinātā politiskā antropologa Kristapa Āla pieskāriena.

"Šis atgriešanās manifests bija uz astoņām lappusēm. Laikmetā, kurā cilvēks nespēj pat siera etiķeti līdz galam izboksterēt, sevi pieteikt ar tik apjomīgu sacerējumu ir drosmīgs solis," spriež K. Āls, kurš vienlaicīgi norāda, ka milzu šūmēšanās par šo paziņojumu acīmredzami liecina, ka tas ir literārs meistardarbs.

"Cehs.lv" eksperta uzmanību piesaistīja tieši pēdējā lapa, kurā Šlesers veic pamatīgu uzskaitījumu. Īsti netop skaidrs – šis saraksts ir domāts kā Alvja Hermaņa tipa baušļi vai varbūt Aināra jaunā partijas programma, taču skaidrs ir viens: tiem prasījās skaidrojuma. Tāpēc tālākajā tekstā Kristaps Āls precizēs to, ko bijušais un topošais politiķis ir šķietami mēģinājis pateikt. "Nedaudz vilšanās sajūta, ka nevarēja atsūtīt pārlasīt tekstu pirms publicēšanas, jo, kā redzams Aināra faila metadatos, Edvardam un Tihonovam gan varēja iedot palabot," rūgtumu neslēpj K. Āls.

Es tagad ļoti nopietni domāju – vai tiešām MAN JĀATGRIEŽAS LATVIJAS POLITIKĀ, lai aicinātu uz sadarbību visus tos LATVIJAS CILVĒKUS:

Kuri ir Latvijas Patrioti!

"Cehs.lv": Tos, kas prot valsts valodu un zina, kuri vārdi jāraksta ar lielo sākumburtu, bet kuri ar mazo?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!