Foto: Cehs.lv karikatūra
Pusmūža vecis ar uzburbušu ģīmi un aerodinamisku naģenīti galvā atmuguriski izlidoja no tramvaja un piezemējās ar pakaļu tieši sālīta slapjdraņķa peļķē. Kādas desmit sekundes vajadzēja, lai atjēgtos. Vēl kādas piecpadsmit, lai uzkārpītos no slapjās pakaļas pozas uz lūdzošu ceļgalu pozu. Uztrausties cieņpilnā stājā kājās viņš tik aši nespēja, taču cieņu pieprasīja. "Vi rusofobi, vi fašisti prokļatije!"

Vecis turpināja aurot, kratot dūres pret tramvaju. Pa šo laiku tramvajā bija sakāpuši tie, kam nu jāiekāpj, un izkāpuši, kam nu jāizkāpj. Pieturā stāvošie kādu brītiņu pabrīnījās par aurojošo veci, un līdz beidzot divi puiši neizturēja žēlīgo skatu, piegāja klāt un mēģināja šo satvert aiz padusēm, lai palīdzētu piecelties. "Atjebņiķes, ja sam magu! JA RUSSKIJ! RUSSKIJE ŅE SDAJOSTSJA!" Vecis neveikli uzsvempās kājās, izvilka no jakas paciņu ar Baltkrievijas akcīzes marķējumu un aizsmēķēja.

Kādā paralēlajā Visumā vecis varbūt nebūtu piezemējies ar pakaļu peļķē. Visumā, kur piecas minūtes iepriekš tramvajā nebūtu iekāpusi biļešu kontrole un gadu iepriekš Krievija nebūtu ar pilnu jaudu iebrukusi Ukrainā. Taču šajā Visumā vecis uz biļešu kontrolieru lūgumu uzrādīt biļeti vispirms atbildēja ar: "Čo? Ņepoņimaju." Pēc tam palūdza runāt "cilvēku valodā". Pēc atkārtotiem kontrolieru aicinājumiem uzrādīt biļeti vecis paziņoja, ka viņi ir rusofobi. Un vispār visi šajā tramvajā, un šī ir fašistu valsts. Kas arī noveda pie tā, ka vecim pārējie pasažieri ļoti ātri palīdzēja izkāpt

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!