Foto: f64/Cehs.lv kolāža
"Draugi, es dodos cīņā, lai iegūtu savu brīvību! Tā nebūs viegla, taču esmu pārliecināts, ka mums visiem kopā tas izdosies," teica ar balti sarkanu galdautu apjozies un patriotiski noskaņots pilsonis. "Vai tas nozīmē, ka es tikmēr varu savākt tavu ķērni sviesta kulšanai?" cerīgi pavaicāja ar elkoni pret sētu atspiedies kaimiņš, paskubinot viņu cīnīties līdz galam. "Ej, ej, nemīz!" Kas zina. Varbūt ar laiku sanāks sazīmēt arī ratus un kumeliņu.

Jau septembra sākumā Latvijas amatpersonas nāca klajā ar paziņojumu, ka šis ir īstais laiks, lai uzsāktu kaimiņzemes uzņēmumu pārvilināšanu pie mums. Kamēr daži vēl varētu pastrīdēties, vai uzņēmējdarbības pārcelšana uz mūsu labi ieeļļoto birokrātijas un nodokļu sistēmu vairāk nekvalificējas kā sankcijas, pirmais ducis Baltkrievijas uzņēmumu jau pateicis "jā".

Biznesa inkubatora "Cehs.lv" vecākais projektu vadītājs Kristaps Āls šo situāciju nudien vērtē kā amizantu. "Dažas amatpersonas vēl nebija skaidri paudušas nosodījumu Baltkrievijas diktatoram un daži politiķi vēl nebija uzspējuši uztaisīt pašbildi kādā Baltkrievijas atbalsta protestā, kad mēs jau bijām iemetuši diedziņā iesietu burkānu kaimiņvalsts teritorijā, to palēnām velkot uz mūsu pusi," vērtē K. Āls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!