Foto: Cehs.lv kolāža
Kā rādījusi Rīgas "Dinamo" svaigākā sezona, Kirova Lipmana izraidīšana no Latvijas Hokeja federācijas nav nesusi tūlītējus rezultātus visas valsts hokeja uzplaukumam, tāpēc Rīgas "Dinamo" nolēma atbrīvoties no vēl vienas raganas – Jurčika. Proti – kluba vadība liegusi Jurčikam Raganai apmeklēt komandas spēles, jo uzskata, ka viņš vienībai nesot neveiksmi.

Protams, komandas neveiksmēs nevar vainot faktu, ka pēdējos sešus gadus tai praktiski nav bijis īsta trenera, bet teju vai tikai trenera vietas izpildītāji, kas par asistentiem paņēmuši vecos čomus no komandas, kuriem nav trenera pieredzes. Pie vainas nebūs arī tas, ka komandas vārtos sezonas sākumā vienmēr tiek ielikts kāds caurkritis importa vārtsargs, bet komandas līderi katras sezonas beigās tiek palaisti vaļā un viņu vietā piemeklēti Eiropā nekad nespēlējuši hokejisti. Nevar vainot arī vienu no mazākajiem komandas finansējumiem visā Kontinentālajā hokeja līgā, kā rezultātā nav naudas, lai atļautos augstākā kaluma profesionāļus, bet naudas nopelnīšanai komandai jāsāk nodarboties ar pelmeņu tirgošanu. Skaidrs, ka patiesais neveiksmju iemesls ir kāds ar komandu nesaistīts ārējs faktors.

Pasakās un teikās raganas ar burvestību palīdzību vēl citiem cilvēkiem ļaunu. Pats esmu redzējis, kā Jurčiks Ragana hokeja arēnā spēles laikā vicina pa gaisu trejžuburu zizli un dēmoniskā balsī kliedz: "DI-NĀĀĀ-MOOO! DI-NĀĀĀ-MOOO!!!" Pilnīgi skaidrs, ka tas nav nekas cits kā buršanās rituāls, kura mērķis ir pieburt Rīgas "Dinamo" hokejistiem divas kreisās kājas, notirpušas rokas, šļauganus ceļus un paģiras (tas gan visvairāk darbojoties uz Žerģevu). Prieks, ka kluba vadība beidzot saņēmās spert atbildīgus soļus un patrieca šo melno magu no arēnas tribīnēm.

Tikpat pareizi bija atlaist no darba komandā Sandi Ozoliņu. Četri mēneši tomēr bija pietiekami ilgs laika posms, lai vienpersoniski padarītu vājo komandu par īstu triecienspēku, kas gatavs cīnīties par Gagarina kausu. Turklāt, būsim reāli, – ko gan Ozoliņš sajēdz no hokeja...

Tomēr, kā redzams, pat šie drosmīgie soļi nav spējuši noņemt komandai zaudējumu lāstu, tāpēc uzskatām, ka kluba vadībai vajadzētu pieņemt vēl vairākus nepopulārus lēmumus.

Kā pirmo piedāvājam – aizliegt hokeja spēles apmeklēt skatītājiem. Nevienam nav noslēpums, ka hokeja fani maču laikā pastiprināti mielojas ar grādīgajām dzirām, kā rezultātā zaļā pūķa varā sāk izkliegt dažādus skaļus saukļus, tādējādi traucējot hokejistiem koncentrēties. Saprotams, ka izdarīt atbildīgus metienus trāpīgi ir apgrūtinoši, ja fonā auro cilvēku bars. Piemēram, tenisā nekas tāds nebūtu iedomājams, jo katras izspēles laikā laukumā valda pilnīgs klusums. Acīmredzot tenisa fani PATIESI atbalsta savus iecienītos spēlētājus, nevis sporta notikumu izmanto kā ieganstu sarīkot kārtējo ļembastu.

Nākamā lieta, ko nekavējoties vajadzētu aizliegt, – skatīties Rīgas "Dinamo" spēles mājās. No personīgās pieredzes varu teikt, ka ne reizi vien, vērojot kādu saspringtu spēles epizodi pie mūsu komandas vārtiem, esmu pateicis: "Velns, tūlīt ielaidīsim!" Pāris sekundes vēlāk: BAMS! VĀRTI! Vairāk nekā skaidrs, ka šāda veida negatīva suģestija spēj nelabvēlīgi ietekmēt jebkuras spēles rezultātu, un vienīgais veids, kā izvairīties no šāda veida nejaušas vai pat apzinātas Rīgas komandas spēles sabotēšanas, ir pilnībā aizliegt hokeja skatīšanos televīzijā. Šīs negatīvās suģestijas iedarbību pierādīt var tikpat vienkārši kā faktu, ka homeopātiskās zāles darbojas.

Ja arī neviens no šiem soļiem nenovedīs komandu pie straujas uzvaru sērijas, iespējams, nāksies pieņemt vēl drastiskākus mērus. Proti – pārējiem kluba īpašniekiem jāatpērk Kalvīša daļas un jāpadzen viņš no kluba īpašnieku tribīnes. Jautāsiet – kāpēc? Tādēļ ka kārpa uz viņa deguna nedaudz atgādina Jurčika Raganas seju.

Vienu gan nav iespējams noliegt – Rīgas "Dinamo" ir teicami pildījusi savu sākotnējo mērķi – būt par Latvijas izlases bāzes komandu. Nedz viena, nedz otra nespēj pārkāpt izslēgšanas spēļu slieksni. Runājot par izlases sniegumu – to būtu iespējams uzlabot, vienīgi aizliedzot izlases spēles apmeklēt trim blondajām dāmām, kuras ik gadu gozējas tribīnēs. Ir vairāk nekā skaidrs, ka tik blondi mati latvietēm dabīgi nevar būt un patiesībā tie ir krāsoti, lai slēptu rudo – raganu – matu krāsu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!