Ministru skaita samazināšana bija viens no partijas "KPV LV" solījumiem Saeimas vēlēšanu programmā, ko nācijai uz paplātes nesa ikoniskais politiķu duets Aldis Gobzems un Artuss Kaimiņš. Jāatzīst, ka šī partija nudien beidzot ir "sākusi ar sevi", tās ministru skaitu trešdien samazinot par veseliem 100%. Domnīcas "Cehs.lv" politoloģijas katedras vadītājs Kristaps Āls jaunākās izmaiņas valdībā vērtē kā loģiskas, bet vienlaikus nenormāli rēcīgas.

"Mainīsim valsts pārvaldes modeli, apvienosim visas augstskolas, apturēsim cilvēku grimšanu parādos," Andris Kivičs, kurš savulaik figurēja kā iespējamais "KPV LV" kultūras ministra amata kandidāts, deklamēja partijas solījumus dziesmā par konta numuru. Tikmēr Artuss Kaimiņš saukāja Reiru par komunistu, bet Gobzems atkārtoja OIK likvidācijas mantru.

Tas bija maģisks laiks mums visiem, taču nu šim stāstam ir pienācis pārsteidzoši loģisks un pamācošs gals. Lai saprastu, vai mēs no tā būsim kaut ko mācījušies, vajag nedaudz patīt atpakaļ bildi. Ir pagājis laiks, un daudziem, iespējams, jau būs nedaudz piemirsusies "KPV LV" esencīte.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!