Foto: Cehs.lv privātais arhīvs

Es esmu Latvijas patriots, vienmēr tāds esmu bijis. Esmu no sirds pateicīgs vecākiem un vecvecākiem, ka man bija iespēja uzaugt mīlestības un inteliģences ieskautam. Kamēr vecvecāki bija dzīvi, man bija tā privilēģija uzklausīt stāstus par mūsu radiniekiem, kas bija spiesti cīnīties visās frontes pusēs, Otrajā pasaules karā. Šķiet, ka tieši šie stāsti radīja man tik spilgto priekšstatu, cik ļoti saplosīta, bija Latvijas teritorija un tās iedzīvotāji.

Dažreiz šķiet, ka es fiziski jūtu sāpes par faktu, ka cilvēki apvienojās un izveidoja valsti, kur veidot ģimenes, audzināt bērnus, attīstīt savu kultūru, bet dažu tirānu dēļ – to visu nomainīja ciešanas, zaudētas dzīvības, sešdesmit gadu garumā.

Pastāv ļoti izplatīts uzskats, ka patrioti ir neizglītoti, prasti cilvēki, šovinisti, rasisti un ksenofobi, taču tas nevarētu būt tālāk no patiesības un, godīgi sakot, ir ļoti aizvainojoši. Es nāku no skolotāju un kultūras darbinieku ģimenes, esmu ieguvis divas augstākās izglītības, man ir veiksmīga karjera, regulāri apmeklēju kultūras pasākumus un dievkalpojumus savā draudzē. Manā draugu lokā ir ļoti daudz personu, ar izcilu izglītību, kas sevi nebaidās saukt par patriotiem.

Vēl viens stereotips par patriotiem – ka mēs neieredzam homoseksuālas personas. Arī šis uzskats ir maldīgs, jo pērnā gada 18. novembrī, lāpu gājienā, es gāju sadevies rokās ar savu mīļoto vīrieti. Jā, es jau četrus gadus esmu kopā ar vīrieti, mums ir kopīga saimniecība, nākotnes ambīcijas un mīlestība pret šo valsti. Mēs savas attiecības neafišējam, tas, ko mēs darām divatā ir tikai un vienīgi mūsu darīšana. Par manu seksuālo orientāciju zina tikai mana ģimene, tuvākie draugi un daži vīrieši ar līdzīgu dzimuma preferenci.

To, ka esmu citādāk orientēts, sapratu jau tīņu vecumā. Atceros, ka klasesbiedri apsprieda kura meitene kuram patīk, bet es apjuku un nezināju ko atbildēt, tāpēc minēju tās meitenes vārdu, kura manuprāt vislabāk prata apģērbties. Ap to laiku izkristalizējās mana gaume vīriešos, jo vēstures stundā ieraudzīju Kārļa Ulmaņa attēlu un uzreiz saslēdzās vecvecāku stāsti par to, cik stipra personība viņš bija un no tā brīža bija skaidrs, ka man patīk stipri, ietekmīgi vīrieši. Jāatzīstas arī kādā amizantā situācijā, izrādās, ka esmu tas, ko moderni sauc par "trendsetter", jeb tendenču veidotājs. Aptuveni pirms desmit gadiem, mēdzu satikties ar savu romantisko interešu draugiem pie Kārļa Ulmaņa pieminekļa, jo tā vieta bija daudz klusāka un mierīgāka nekā Laimas pulkstenis. Tagad esmu jau diezgan ilgi kopā ar šī brīža partneri un uz randiņiem neeju, bet esmu pamanījis, ka šī tradīcija ir kļuvusi diezgan populāra homoseksuālu cilvēku vidū.

Mana orientācija arī nav bijusi šķērslis iesaistei politiskajā dzīvē. Lai arī ne ļoti aktīvs, bet esmu biedrs ļoti latviski noskaņotā partijā. Esmu piedalījies vairākos partijas organizētos pasākumos un diskusijās. Partijā iestājos, jo uzskatu, ka mans pienākums ir rūpēties par Latviju un tās iedzīvotāju labklājību, ne tikai pasīvi balsojot, bet arī aktīvi iesaistoties ar savu darbu un intelektuālo pienesumu. Lai arī man ir tā sauktā – netradicionālā seksuālā orientācija, esmu ļoti pragmatisks attiecībā uz LGBT jautājumiem. Ļoti labi apzinos, ka brīvās Latvijas sabiedrība vēl ir ļoti jauna un tā nav gatava tik pēkšņām izmaiņām ģimenes institūtā, lai atļautu viendzimuma pāriem laulāties.

Latvijas sabiedrība ir pārāk ilgi dzīvojusi "izdzīvošanas" režīmā un šī brīža ģeopolitiskā stāvokļa dēļ, tā nevar atļauties atraisīties liberālam dzīves ritējumam, kāds tas ir, piemēram, Francijā. Mums vispirms ir jānodrošina apstākļi, kas garantētu ilgstošu Latvijas teritorijas neaizskaramību, Latvijas valsts suverenitāti, Latvijas iedzīvotāju labklājību un Latvijas uzņēmējdarbības izaugsmi. Lai to panāktu, mums ir jāpieturas pie nacionālām vērtībām un latviešu kultūras stiprināšanu, kas nepieļauj nekontrolētu globalizāciju un migrāciju.

Vēl tikai gribēju pateikt, ka Beyonce koncertā Milānā satiku dažus pazīstamus puišus. Tāpat kā skolā, mēs sākām apspriest tēmu – kurā partijā ir vissmukākie vīrieši? Mana partija uzvarēja ;)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!