Foto: Cehs.lv privātais arhīvs
Mēs visi dzīvojam konkrētā informācijas burbulī. Ar saviem uzskatiem, ar savām vērtībām, bet burbulī. Kā jau tas mēdz notikt reizi gadā, pilsētas cilvēki noliek malā savus selerijas smūtijus un dodas izbaudīt laukus. Pilsētas cilvēkiem lauki ir morāls izaicinājums. Sākot no kurmju rakumiem, beidzot ar vegānu dilemmu – ko darīt, kad meža cūka nāk ēst tavu kartupeļu lauku? Runa būs par politisko kultūršoku. Pacieties, šis ir svarīgi.

Kas notika? Vai Latvijas politiskā retorika seko līdzi pasaules notikumiem? Ja tā, tad kāpēc tikai sociālajiem jautājumiem? Kāpēc notikumi ASV tik ļoti atbalsojas Latvijā? Vai mēs paši nevaram izlemt savu iedzīvotāju likteni? Cehs.lv mākslīgā intelekta laboratorija jau atkal cenšas sniegt izskaidrojumu.

Vai atceries priekšvēlēšanu kampaņas pirms lielās finanšu krīzes? Toreiz tās bija balstītas uz ekonomisko izaugsmi un integrāciju Eiropā. Nesaku, ka nebija polāri noskaņotas partijas, bet tās nebija īpaši populāras. Šobrīd situācija ir pilnīgi cita. Mēs esam nonākuši stāvoklī, kad politiskā retorika ir ielauzusies cilvēku guļamistabā. Pēkšņi svarīgāk ir skaidroties, vai divi čaļi var viens otru mīlēt, nevis piesaistīt Eiropas fondu naudu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!