Foto: Aculiecinieks/ Cehs.lv karikatūra

Ar prieku un lepnumu ziņojam, ka Cehs.lv mākslīgā intelekta laboratorija ir radījusi superīgu čatbotu "Bld GPT", kas sniedz unikālu ieskatu valsts pārvaldes ikdienā. Piedāvājam iepazīties ar K. Āla aizvadīto sarunu.

Uzraksti stāstu par tipiskas ministrijas nodaļas vadītājas darba dienas sākumu.

"Caur tikko modušās pilsētas kņadu, lēnām, bet mērķtiecīgi slāja teju 50 gadus ilgajā mūžā akumulēts centners vienaldzības par cukura līmeni asinīs. Inese apstājās pie skatloga, lai pavērotu rosību konditorejā. Gados jaunā pārdevēja nocēla krēslus no galdiem, sarakstīja dienas piedāvājumus, sagatavoja kasi, iznesa tikko izceptās maizītes, noslaucīja visas virsmas. Un tas viss prasīja tieši 5 minūtes līdz 8:30, kad bija laiks vērt durvis un apmierināt kārumnieku alkas pēc cukura un taukiem.

Arī Ineses darba laiks sākās 8:30, taču ministrijas ēka ir desmit minūšu attālumā no konditorejas un saldās bulciņas ir to vērtas. Inese ienāca kabinetā, novilka mēteli, aizgāja uz biroja virtuvi, uzlika vārīties kafiju. Pēc neilgas tērzēšanas ar citas nodaļas vadītāju, aiznesa kafiju uz kabinetu, apsēdās krēslā, ieslēdza datoru un ar īpašu uzmanību izkārtoja iegādātās bulciņas uz šķīvīša. Pulkstenis rādīja 9:28, kad Inese kāri satvēra un iekodās saldajā maizītē. Tik ļoti gaidītajā mirklī atskanēja telefona zvans! Inese nedaudz noskaitās par iztraucēto rituālu, nolika maizīti uz šķīvīša, ātri norija kumosu un atbildēja uz zvanu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!