Foto: LETA

Līdz ar pirmajām saulainajām pavasara dienām un nebēdnīgām čalām par to, kurš uz Pasaules čempionātu neatbraukušais hokejists ir nodevējs šoreiz, pie apvāršņa uzplaukst arī VID publiskotās amatpersonu deklarācijas. Tās gadu no gada šokē sabiedrību, jo allaž atklājas viens un tas pats – politiķi saņem naudu. Un allaž sociālos tīklus pārņem viena un tā pati retorika – vajadzētu mazāk. Tomēr domnīcas "Cehs.lv" vecākais referents Kristaps Āls vēlas uzdot pretjautājumu: "A, moš maksājam vairāk?"

Aprīļa vidū K. Āla aci piesaistīja "Facebook" pamanīts virsraksts, kas vēstīja, ka "Kariņš pērn nopelnījis 77 869 eiro", pašā ziņā atklājot, ka premjera īpašumā ir arī 2013. gada "Toyota Yaris Hybrid" automašīna. Zem tā bija vairāk nekā 400 tautiešu komentāri, tāpēc, atlocījis piedurknes līdz elkonim, "Cehs.lv" pārstāvis metās digitālās vircas analīzē.

"Baigi no krievijas oligarhiem, neatšķirās īstenībā!!!" raksta kāds rīdzinieks vārdā Ingus, kurš savā profilā norādījis, ka ir absolvējis "Turību", bet vismaz vēl nesen strādājis par bārmeni kādā krogā ārpus Latvijas. "Drīz aizrīsies ar tautas sviedriem," dusmīgi komentē kādas novada domes darbinieks Pēteris, kamēr vidusskolas darbiniece Gražina norāda, ka, godīgi strādājot, šādas summas nemaz nav iespējams nopelnīt. Līdzīgas ziņas un līdzīga noskaņa komentāros ir arī par citiem politiķiem. "Tipisks krievu oligarhs – 77 tūkstoši gadā un mēreni veca "Toyota"," nosprieda K. Āls.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!