Foto: Valsts kanceleja / Cehs.lv karikatūra
Agrs pirmdienas rīts. Kristaps Āls vienā vagonā ar citiem darba ļaudīm kratās maršrutā "mazpilsēta - Rīga", lai līku muguru turpinātu stutēt tēvzemes ekonomiku. Nedēļas nogalē sastrādātās tulznas uz plaukstām liek par sevi manīt, bet sakņu dārzs pats sevi neiekops. Tās ir patīkamas sāpes, kas atgādina par smagu darbu, kas ieguldīts, lai galu galā palutinātu sevi ar saldiem pastinakiem. Diez, prezidentam arī bija līdzīga sajūta, kad apžēloja bijušo "Pasažieru vilciena" vadītāju? "Labs darbiņš, kas padarīts," veroties uz 1962. gada lokomotīvi, pie sevis purpināja K. Āls.

Tiem, kuri arī svētdienas vakaru pavadīja, bakstot melnzemi, domnīcas "Cehs.lv" eksperts atgādinās par raidījuma "De Facto" sižetu. Tajā atklāts, ka prezidents izmantojis tiesības pateikt, ka "šitais čalis ir pietiekami cietis" un apžēlojis bijušo "Pasažieru vilciena" vadītāju. Lielos vilcienos runājot, viņš tika vainots pie tā, ka tu gadiem ilgi nesēdi svaigā Škodā, bet gan vecā Rīgas vagonbūves rūpnīcas šedevrā, smacējot sevi ar dīzeļa smārdu.

Šajā gadījumā tiesa bija lēmusi, ka "Pasažieru vilciena" bijušais vadītājs ir darījis diezgan daudz, lai ļaudis savus ikdienas paradumus uzticētu nevis mūsdienīgai un bezdvēseliskai iekārtai ar regulējamiem krēsliem, rozetēm un logiem, kam cauri netek lietus, bet gan īstenam dzelzs rumakam, ko sviedriem darinājuši mūsu priekšteči un kas savās dermatīna sēdvietās sēdinājis četras paaudzes. Dārdoša mašīna, pamatīga kā sažmiegts kulaks, ar kaujas svilpienu, kas pamodinās latvieti jebkurā stundā. Jaunie vilcieni? Tīrā parodija. Esat redzējuši to dizainus? Tie izskatās kā japāņu multenes mazbudžeta transformers. Kur kaujas svilpe? Kur sažmiegtais kulaks? Kur ir ciešanas?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!