Foto: LETA / Cehs.lv kolāža

Pirms kāda laika arhitekti izplatīja kārtējo gaudgabalu ("sēru vēsti") Latvijas Komunistiskās partijas Centrālās komitejas ēkas aizstāvībai. Tā esot "modernisma arhitektūras pērle". Aicināja nolikt ziedus pie ēkas tās piemiņai, vienlaikus cerot, ka ēkai tomēr izdosies izglābties. "Cehs.lv" Mākslīgā intelekta laboratorijas galvenais arhitekts Kristaps Āls par šo iniciatīvu bija lielā sajūsmā, jo aizsargāt tik būtisku arhitektonisko mantojumu ir katra sevi cienoša cilvēka pienākums.

K. Āls gan uzskata, ka darbs pie šīs skaistās ēkas saglabāšanas ir tikai pats sākums un turpmāk visai latviešu tautai būtu jāpiestrādā, lai celtu godā arī citus neslavā kritušus arhitektūras šedevrus, piemēram:

Samainīt vietām Raiņa un Uzvaras pieminekli

Viens nepienācīgi novērtēts arhitektūras brīnumdarbs stāv Pārdaugavā. Taisnās, falliskās formas savijas kopā ar lieliski groteskajiem tēliem, kas atrodas Uzvaras pieminekļa pakājē, sniedzot neaizmirstamu arhitektūras pārdzīvojumu. Lai šo pieminekli labāk novērtētu, to varētu novietot Raiņa pieminekļa vietā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!