Foto: Cehs.lv kolāža

Kaut Ceha Mākslīgā intelekta laboratorijas Lielo datu apstrādes nodaļā jau labu laiku tiek izmantots viens no pasaulē pašlaik jaudīgākajiem kvantu skaitļotājiem, arī tas nespēj pilnībā izsekot visam informācijas apjomam, ko pēdējās nedēļās "Facebook" sašķūrējis buldozers Ainārs Šlesers. Un runa ir tieši par apjomu, ne kvalitāti, jo pēc vēstījumu satura šķiet – Ainārs nolēmis tos mērķēt nevis uz Latvijas pilsoņiem, kas dzīvo 2021. gadā un kuriem ir attīstīts vārdu krājums un precīzais "īkšķis–rādītājpirksts" tvēriens, bet uz baru australopiteku.

Nē, nedaudz sašutušais lasītāj! Krietnā triecienbrigāde tikko tevi nenosauca par primitīvu hominīdu ģints pārstāvi jeb, tā teikt, ne pārāk apdāvinātu bēniņos. Taču pēc veida, kādā savus vēlētājus cenšas uzrunāt Buldozers, šķiet, viņš gan tevi tur par idiotu. Šoreiz, pirms ķerties pie satura, vērts nedaudz parunāt arī par formu. Bet tiešām tikai nedaudz, un te lūdzām nelielu konsultāciju Ceha Lingvistikas doktorāta ekspertam Kristapam Ālam. K. Āla kungs ieskicēja trīs raksturīgas iezīmes, kas visuzkrītošāk "leca acīs".

Pirmkārt, Buldozers savu vēlētāju uzskata par cilvēku, kuram būtiskākās daļas tekstā jāiezīmē ar bagātīgu lielo burtu lietojumu. Reizēm gan ar lielajiem burtiem rakstītā teksta apjoms vienā ierakstā ir līdzīgs vai pārsniedz tā teksta apjomu, kas nav rakstiski iebļauts tev sejā ar "UZSVARS IR TE, PIEVĒRS UZMANĪBU ŠIM! ŠĪ IR SVARĪGĀ DAĻA, BET PĀRĒJAIS IR SAISTVĀRDI, GLUŽI KĀ BĻ* un PIZ**C!".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!