Foto: Cehs.lv karikatūra

Ziņās un komentāros ir gana daudz iztirzāts fakts, ka Ogres mērs Egils Helmanis ir, iespējams, vairāk nekā draudzīgās attiecībās ar Pjotru Avenu, jo abi vīrieši ir tikušies oligarha privātajos apartamentos. Zināms, ka Pjotram Avenam patīk stipru vīriešu kompānija, jo ir viņš ir ticies arī ar Kremļa diktatoru Vladimiru Putinu. "Cehs.lv" politologs Kristaps Āls sev uzdeva jautājumus: "Ko mēs no šī skandāla varam secināt un kā palīdzēt Latvijai?" Atbilde bija mūsu acu priekšā un tālākajā tekstā paskaidrosim, kāpēc tev ir jāiet zīmēt varavīksnes karodziņus bedrēs uz ceļiem.

"Kā tad tā?" jūs vaicāsiet par Helmaņa draudzīgajām attiecībām ar Avenu. Nacionālās apvienības biedrs brāļojas ar Kremlim pietuvinātu oligarhu laikā, kad Ukrainā ik dienu mirst suverēnas valsts iedzīvotāji, jo prātā sajucis punduris grib atjaunot Krievijas impēriju? Un Nacionālā apvienība pat negrasās pieņemt nekādas citas sankcijas kā vien atzīt, ka šāda tikšanās bija kļūda? Vai tad mūsu nacionāļu virsmērķis nav Latvijas neatkarība, suverenitāte, tiesiskums un demokrātija?

Haha – nē! Atgādināt par brēku par un ap maksātnespējas administratoru Sprūdu? Visus tos Saeimas balsojumus, kur Nacionālā apvienība ir gājusi roku rokā ar "Saskaņu", piemēram, apturot Finanšu izlūkošanas dienesta vadītājas atkārtotu apstiprināšanu amatā? Varētu šķist pretrunīgi, ka partija, kas pārstāv konkrētas nācijas labklājību, kas ietver ekonomikas un konkurences stimulēšanu, enerģētisko pašpietiekamību un tiesu neatkarību, vienlaicīgi maldina par klimata izmaiņām, cīnās pret ekonomisko migrāciju, buksē finanšu noziegumu izmeklēšanu un grauj tiesu neatkarību.

Neskati vīru pēc cepures, darbi runā skaļāk par vārdiem utt. Tādi cilvēki kā Putins, Orbāns un Bolsonaru par savu iedvesmu un paraugu nosauktu Makjavelli sarakstīto darbu "Vadonis". To pašu teiktu arī Kadirovs, Lukašenko un Jānis Dombrava, ja vien viņi zinātu par Makjavelli.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!