Foto: Publicitātes foto
Atkal mūsu dzīvē ir pienācis brīdis, kad šķiet – pasaule tai būtisko pārmaiņu brīdī griežas kā satrakojies vilciņš un cilvēka saprašana riskē netikt līdzi.

Patlaban es jūtos gluži kā 2001. gada septembrī, kad redakcijas ziņu nodaļā kopā ar tikpat apjukušiem kolēģiem, savām acīm neticot, raudzījos CNN filmētās Ņujorkas debesskrāpju sabrukšanas tiešraidē. Protams, toreiz pastardiena neiestājās, kaut apokaliptiskas šķita šo notikumu vēlīnās, bet tiešās sekas – "Islāma valsts" videoliecības par cilvēcību izaicinošām rituālslepkavībām.

Tā mums nedraud arī patlaban, koronavīrusa pandēmijā. Nevajag piesārņot tīmekli un prātus, tukši gānoties par mūsdienu tehnoloģiju nevarību vai globalizāciju, kas mīļo Dievzemīti atvērusi visiem ļaunās pasaules vējiem. Mēs vairs neatceramies – patiesībā neko negribam par to zināt – spāņu gripu, kas pirms gadsimta nogalināja desmitiem miljonu cilvēku. Tā savā straujajā izplatībā iztika bez jebkādiem lēto aviokompāniju reisiem un masveidīgas atpūtas "all-inclusive" kūrortos.

Nesen "Google" savas starta lapas zīmolstāstā ļoti pamācoši mums atgādināja: zinātnieku, kurš visādi citādi progresīvā 19. gadsimta vidū centās pierādīt saistību starp grūtnieču mirstību un ārstu nemazgātām rokām, paša kolēģi iespundēja trako namā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!