ASV prezidenta vēlēšanās šoreiz ir tikai viens kandidāts. Demokrāts Baraks Obama. Visi balsos vai nu par vai pret viņu.

Republikāņiem nav ko likt pretim. Jā, ir viens vecs neizteiksmīgs vīrs. Tas, kuru parisa Hiltone nosauca par "krunkaino veci". Bet balsos ne jau par viņu. Balsos par vai pret Obamu. Neveiksmīgais karš Irākā vēl nebija tas trakākais republikāņu zaudējums. Daudz lielāks trieciens brīvības mīlētājiem bija ekonomiskā krīze. Kā tas varēja notikt gudrajā un globāli atbildīgajā Amerikā, ka bankas bija rīkojušās totāli bezatbildīgi? Kurp skatījās valdība?

Republikāņiem nav uz ko citu cerēt, kā vien uz rasistiskiem aizspriedumiem pret Obamu. Lai cik demokrātiska un toleranta dažkārt ir Amerika, tomēr atsevišķās jomās amerikāņi ir izcili aizspriedumaini vai konservatīvi. Amerikāņu filmās strikti tiek sadalītas lomas starp labajiem un ļaunajiem, uzmanot līdzsvaru starp baltajiem un melnajiem, vīriešiem un sievietēm utml. Tajā pašā laikā līdz pat šim brīdim brālības un vienlīdzības vērtību citadelē neviens afroamerikānis nav kļuvis par valsts prezidentu. Neviena sieviete nav bijusi pat viceprezidenta amata cienīga.

Visi galvenie par vai pret Obamu ir pilnīgi iracionāli, politkorektā valodā grūti aprakstāmi argumenti. Lūk, daži no tiem:

PRET

  • Baraka Obamas ievēlēšana par ASV prezidentu būtu simbolisks vēsturisks pagrieziena punkts, kad baltā rase sāk zaudēt savas dominējošās pozīcijas ne tikai ASV, bet arī visā globālajā pasaulē.
  • Baraka Obamas ievēlēšana par ASV prezidentu sakāpinātu ne tikai afroamerikāņu pašcieņu, bet arī agresīvu bravūru. Tas tikai saasinātu rasu attiecības ASV un pārējā pasaulē.
  • Baraks Obama nespēs vai pat negribēs būt gana stingrs pret Krieviju un postkomunistiskajām tendencēm.

PAR

  • Jauns un enerģisks, ar skaidru skatu uz dzīvi.
  • Nav cita kandidāta, par kuru varētu balsot.
  • Ādas krāsai tur nav nekādas nozīmes, Obama savā personībā un programmā apvieno vispārējo nepieciešamību.

Kāds ir Tavs viedoklis? Baraks Obama - pasaules varenākās lielvalsts prezidents. Par vai pret?

Tavs viedoklis var izrādīties svarīgs, lai papildinātu "Par vai pret" listi dažādos no politkorektuma viedokļa neērtos jautājumos.Diskusiju par citiem aktuāliem par un pret jautājumiem skat. arī Tautas parlamentā www.vissnotiek.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!