Kāpēc 2. oktobrī jāiet balsot, kaut arī tas viss politiskais balagāns riebjas?

Trīs galvenās lietas jums gribu teikt par šīm vēlēšanām.

Pirmā. Ja nepiedalīsies, tad droši varu teikt, ka tava balss aizies tieši tam, kuru tu uzskati par vislielāko ļaunumu. Tāda ir vēlēšanu nežēlīgā likumsakarība.

Otrā. Neriskē pazaudēt savu ietekmi balsojot par tiem, kuriem mazas izredzes tikt pāri 5 % barjerai. Tā tu riskē atkal atdod savu balsi tiem, kurus pats vismazāk gribi redzēt nonākam pie teikšanas.

Trešais. Esi uzstājīgs arī saviem tuviniekiem paskaidrot, ka nevajadzētu ļauties kārtējo reizi uzkāpt uz tā paša grābekļa. Tu taču redzi, ka citādi prātīgi cilvēki, jo īpaši vecāka gadagājuma, atkal kā apburti atdod savas balsis saviem apzadzējiem.

Pat tad, ja jums neviena partija kopumā nav pieņemama, un es to ļoti labi saprotu, jāapzinās, ka šoreiz izvēle starp lielāku un mazāku ļaunumu tiek izdarīta uz kritiskās naža asmens robežas. Ja arī šīs partijas nav tās, kuras var aizsākt Latvijas atdzimšanu un atveseļošanos, tad jautājums ir par to, cik zemu būsim krituši, pirms sākam atdzimt. Vai kādam tas kritiens vispār nebūs nāvējošs? Protams, kaut kad jau būs atkal labi. Ekonomiski. Tikai jautājums, vai latviešu nācija kā garīgs spēks nebūs pārāk zemu kritusi?

Pirmajā mirklī tas izklausīsies paradoksāli, bet mani šobrīd ne tik daudzi uztrauc tie politiķi, kuri nezina, ko darīt – cik tie, kuri ļoti precīzi zina, ko darīs tūlīt, kā tikai tiks pie varas. Savtīgo interešu "būt vai nebūt".

Šīs vēlēšanas ne tikai nav pārtraukušas nacionāla principa iedalījumu, bet pat ekspluatē to ar jaunu sparu. Diemžēl izklausās diezgan loģiski, ka latviešu politiķi ir nodemonstrējuši, ka nespēj pārvaldīt savu valsti, un tālab būtu jāļauj pavaldīt citiem. Taču tā ir ļoti bīstama loģika, kas labākajā gadījumā mūsu atdzimšanu tikai aizkavēs vēl par vairākiem gadiem, līdz atklāsies, ka nacionālais piegājiens bankrotē jebkurā gadījumā.

Neļauj uzvarēt tiem agresīvajiem un viltīgajiem. Nekļūsti par pūli, kuru aizrauj rafinēti prastas aģitācijas polittehnologi.

Neriskē savu balsi atdot tiem, kuriem mazas izredzes tikt pāri 5% barjerai. Tava balss atkal aizies tiem, kurus tu vismazāk gribi.

Paskaidro saviem vecākiem un vecvecākiem, par ko jābalso. Jebkurā lielākā naudas vai īpašuma darījumā tu uzmanīsi, lai tavus vecīšus neapšmauc veikli darboņi. Vai tagad, kad runa par darījumu ar valsti, ar nāciju - par taviem vecākiem tik dārgām vērtībām - tu atstāsi savus vecīšus to blēžu varā? Nē, taču.

Vienkāršiem vārdiem: saņemies un piedalies vēlēšanās. Mudini uz to arī citus savējos!

Ir kritiski brīži, kad tomēr jāizvēlas arī situācijās, kur pārāk labu izvēļu nav.

Lai mūs pavada saprāts un veiksme!

Video versiju skat. www.vissnotiek.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!