Foto: LETA
Zinu, ka tūlīt sāksies kārtējais ķengu vilnis, tādēļ uzreiz uzrakstu savu nostāju. Tātad, uzskatu, ka mediķi ir malači, ka izgāja ielās. Sen jau vajadzēja un vajag vēl. Ne tikai viņiem, arī skolotājiem, policistiem, visiem, kam solīts gadiem.

Mēs paši "Re:Baltica" esam neskaitāmi daudz rakstījuši par mazām algām, katastrofālo medmāsu trūkumu, budžeta ačgārnībām. Radot spiedienu, ir iespējams radīt arī pārmaiņas.

Vienlaikus - protestiem ir jābūt konstruktīviem. Šobrīd redzu divas problēmas: Saeimas atlaišanai pieslējušies opozīcijas politiķi, kas ar skaļu blīkšķi izgāzās iepriekšējās vēlēšanās (vai arī pēc ievēlēšanas). Pēdējās vēlēšanās cilvēki ar lielu entuziasmu ievēlēja "jaunas asinis" un tikām pie ministres, kas algas darbiniekiem maksā aploksnēs un taupa naudu, nogriežot bezdarbnieku pabalstus.

Par atlaišanu runā "Saskaņa", kas izsaimniekojusi "Rīgas satiksmi" (arī viens no iemesliem, kas ietekmēja valsts budžetu, kamēr Ušakovs ar Ameriku aizlaidās uz Briseli), un vēl virkne aktīvistu, kas ikdienā tirgo brīnumūdeņus, protestē pret visu iespējamo un stāsta par aurām.

Otra problēma: Ja atlaiž šo Saeimu, kas nāks vietā? Nav mums jaunas partijas un jauni brīnumpolitiķi. Mēs iztērēsim laiku un naudu, būs atkal vairāksolīšana, ievēlēs tos pašus cilvēkus, varbūt nedaudz citās kulītēs. Vai konstruktīvāk nebūtu turpināt protestēt un pieprasīt, lai jau ievēlētie politiķi strādā labāk?

Šis ir sarežģīts jautājums, ja mediķi izlems, ka šī Saeima jāatlaiž, lai tā būtu. Solidarizēšos ar viņiem, bet - ar mediķiem, nevis kārtējiem caurkritušiem politiķiem vai ezotēriķiem.

Tādēļ arī publicējam šos rakstus, lai cilvēki zina, kas mēģina iegūt savu personīgo labumu, izmantojot mediķu nogurumu. Ar šiem rakstiem mēs neaģitējam nedz par, nedz pret parakstīšanos. Mēs dzīvojam demokrātiskā valstī, katrs pats var izlemt. Mēs piedāvājam faktus, kas var palīdzēt pieņemt lēmumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!