Ar to mieru jau tā būs, kā būs, jo tur nu mēs neko īpašu ietekmēt nevaram. Taču, runājot par labo prātu, mēs ļoti ticam, ka šajās dienās tiks paveikts viss iespējamais, lai noliktu sliktās domas pie malas un nelaistu atpakaļ. Vismaz šīs dažas dienas!
Aizbrauc pie mammas! Nevis tikai tāpēc, ka tur varēs saēsties zirņus līdz ūkai. Ne tikai tāpēc, ka tie zirņi ir garšīgāki par steikiem “Možumā” vai girosiem “Lido”. Varbūt arī nav garšīgāki... Taču garšo tāpat kā tad, kad tu vēl nezināji ne par “Možumu”, ne “Lido”. Kad tu vēl nezināji tikpat kā neko.

Aizbrauc pie mammas arī tad, ja viņa vairs nav šajā pasaulē!

Uzdāvini tuvam cilvēkam labu grāmatu! Pat, ja tev liekas, ka viņam lielāku prieku sagādās plastmasas rūķis no suvenīru veikala, uzdāvini grāmatu! Var arī komplektā ar to rūķi! Paskaties uz plauktiem grāmatnīcās! Redzi, cik tie pilni? Nekad, kopš padomju laikiem tie vēl nav bijuši tik pilni! Tāpēc, ka neatmaksājās izdot. Tagad ir izrēķinājuši, ka atmaksājas. Tas ir labi. Pilni plaukti grāmatnīcās ir visskaistākais pierādījums tam +8% IKP, ko citur grūtāk saskatīt.

Uzdāvini tuvam cilvēkam labu grāmatu vai mūzikas ierakstu! Aizved tuvu cilvēku uz teātri! Nopērc viņam karstvīna glāzi, ko tirgo būdiņā uz ielas, kad visapkārt puteņo! Augsts sniegs aiz apkakles un karstvīna glāze ir labāk, nekā siltas čības pie kamīna tāpat vien.

Nelamājies uz citiem autovadītājiem un pilsētas komunālo pārvaldi! Nemeklē vainīgo! Sakārto drēbju skapi! Nomazgā traukus! Izcep piparkūkas, lai smaržo istaba! Atceries, ka pie eglītes bija arī citi dzejoļi ne tikai “Zaķēns mežā ezi sauc”, lai arī līdz šim tu esi domājis, ka vecums virs 20 ir attaisnojums katru gadu skaitīt “zaķēnu”.

Nenicini tos, kas šos svētkus svin, iedami uz baznīcu! Iespējams, tieši tāpēc tas puisītis, kurš tur tagad, savīstīts šallē un cepurē, iet vecākiem līdzi uz baznīcu, pēc dažiem gadiem nepacels roku pret tavu dēlu uz tumša ielas stūra, vai atturēs tavu meitu paņemt šļirci ar heroīnu.

Nenicini nevienu, kas svin svētkus citādi nekā tu! Nenicini nevienu, kas dzīvo citādi nekā tu!

Miers virs zemes un cilvēkiem labs prāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!