Pastāvīgie DELFI lasītāji noteikti būs pamanījuši, ka piektdien un šorīt parasto divu DELFI “Versiju” vietā jauna ir tikai viena. Vai tas būtu redakcijas slinkums vai necieņa pret lasītāju? Nebūt ne. Abas dienas vieta bija rezervēta apsolītajam aizsardzības ministra Ģirta Kristovska komentāram par to, kāpēc Latvijas Nacionālajos bruņotajos spēkos tiek pieļautas ārpusreglamenta attiecības. Šis komentārs tā arī nav saņemts.
Ceturtdien DELFI lasītāji aktīvi debatēja (297 atsauksmes) par ziņu, ka Latvijas NBS SUV kareivis, visticamāk, nosists iesvētīšanas ceremonijā, tādējādi uzskatāmi parādot, ka jautājums par ārpusreglamenta attiecībām ir būtisks Latvijas sabiedrībai. DELFI uzaicināja Aizsardzības ministrijas sabiedrisko attiecību darbiniekus nodrošināt ministra komentāru DELFI “Versiju” rubrikā. Mums tika atbildēts, ka šis ir ļoti svarīgs jautājums un ministrijai esot ļoti būtiski cik vien iespējams ātri publicēt komentāru DELFI portālā.

Diemžēl komentāru mēs nesaņēmām. Mums tika solīts, ka tas noteikti tiks iesūtīts publicēšanai pirmdienas rītā. Taču šorīt mums tika paskaidrots, ka tomēr tiekot uzskatīts: komentāru publicēt neesot lietderīgi.

Lai nu paliek jautājums par to, vai Aizsardzības ministrijas sabiedrisko attiecību nodaļā labā roka zina, ko dara kreisā. Jautājums ir daudz principiālāks: No kā ir bail Latvijas aizsardzības ministram Kristovskim?

Kristovskim pakļautajā sistēmā ir nosists cilvēks. Sabiedrība ir noskaņota pret šo ministru negatīvi. Viņš var zaudēt politisko uzticību. Tai brīdī viņam tiek piedāvāts izskaidrot savu pozīciju medijā, ko ik dienas apskata puse Latvijas Interneta lietotāju. Vai viņš šo iespēju izmanto? Kā redzams, nē.

Nepretendējot uz Kristovska “public relations” padomdevēju profesionalitātes analīzi, tomēr atļaušos minēt, ka šai gadījumā noteicošais motīvs ir bijis bailes no tūlītējas sabiedrības reakcijas, ko ar atsauksmju palīdzību nodrošina DELFI interaktīvā medija iespējas. Protams, ka ir grūti caur Internetu “raudzīties acīs” savai tautai tam, kurš ir politiski atbildīgs par to, ka armijā sit nost cilvēkus. Grūtāk, nekā prātuļot, cik kilometru robeža mums ir ar Baltkrieviju un kāds tur ir režīms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!