Foto: AFI
LR Saeimas un valdības darbības, precīzāk sakot – bezdarbības, – dēļ Latvijā turpinās valsts un sabiedrības degradācija, demoralizācija, debilizācija.

Ekonomika ir krīzē; bezdarba līmenis vēl aizvien pārmērīgi augsts; drošība varētu būt daudz labāka. Strauji pasliktinājies stāvoklis veselības aprūpē, izglītībā, zinātnē, sociālajā palīdzībā...

Demogrāfiskā situācija ir vienkārši briesmīga. Pēc LR neatkarības atjaunošanas ik gadu mirst par 12 000 cilvēkiem vairāk nekā piedzimst. Nomiruši vai aizbraukuši strādāt uz ārzemēm 500 000 cilvēku. Tas pārsniedz zaudējumus Otrā pasaules kara laikā (400 000 cilvēku).

Šajā valstij tik grūtajā laikā, jo nav nekā, ko varētu piedāvāt tautai, kā arī lai novērstu uzmanību no sabiedrībai svarīgām problēmām, biedrība "Sargi valodu un Latviju!" un apvienība "Visu Latvijai-TB/LNNK" savāca parakstus, lai grozītu Satversmes 112. pantu. Imants Parādnieks, Raivis Dzintars un citi vēlas panākt bērnu apmācību valsts un pašvaldību minoritāšu skolās, sākot no 1. klases 2012. gadā, tikai valsts valodā, kaut arī pašas mazākumtautības to nelūdza un nelūdz. Viņi jau ir savākuši 10 382 LR pilsoņu parakstus. Tas nozīmē, ka turpmākā parakstu vākšana jānodrošina Centrālajai vēlēšanu komisijai. Ja tai izdosies savākt vienas desmitās daļas vēlētāju parakstus (153 000), tad skandalozos grozījumus vajadzēs izskatīt LR Saeimai. Ja vairākums deputātu viņus neatbalstīs, tad mūs neizbēgami gaida referendums. Gan CVK, gan Saeimas un referenduma kopējo darbu apmaksās visi nodokļu maksātāji. Tikai pats referendums valstij izmaksās ne mazāk kā 2 000 000 Ls.

Ar pilnu atbildības sajūtu apgalvojam, ka, pirmkārt, mazākumtautību skolu audzēkņu varmācīga piespiešana macīties tikai latviešu valodā uzkurinās starpnacionālu naidu un var izjaukt trauslo līdzsvaru starp latviešu un krievvalodīgo kopienām Latvijā.

Otrkārt, nacionālradikāļu murgainās idejas realīzācija neatbilst cilvēktiesību ievērošanai, mazinās mūsu valsts autoritāti Eiropā. Mazākumtautību bērnu apmācība valsts valodā, sākot no 1. klases, noteikti pazeminās zināšanu kvalitāti un konkurētspējas līmeni darba tirgū; krasi palielinās bezdarba līmeni krievvalodīgajiem skolotājiem. Bērni un skolotāji ir absolūta kategorija!

Un, beidzot, treškārt, varmācīga pāreja uz apmācībām latviešu valodā visās skolās neizbēgami izsauks protesta akcijas ne tikai krievu, bet visu Latvijā dzīvojošo labas grības cilvēku vidū.

Nevienam šodien neizdosies ievirzīt protesta akcijas tikai pret skolu piespiedu latviskošanu. Tās tiks virzītas pret visām mūsu valsts negācijām un var pāraugt vandālismā ar tam sekojošiem materiāliem un cilvēku upuriem.

Mēs aicinām LR Valsts prezidentu V.Zatleru, LR Saeimas priekšsēdētāju S.Āboltiņu, LR Ministru prezidentu V.Dombrovska kungu parādīt valstisku gudrību, izmantot savu autoritāti un vērsties pie tautas ar aicinājumu neparakstīt VL-"TB/LNNK" priekšlikumus, līdz ar to nodrošinot pilsoniskā miera saglabāšanu Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!