Katras Austrijas federālās zemes galvaspilsētā vajadzētu būt mošejai ar minaretu, intervijā ziņu aģentūrai APA svētdien atzina Austrijas Islāma kopienas (IGGiOe) vadītājs Anass Šakfehs, ar šo savu publiski pausto uzskatu izraisot asu galēji labējo partiju reakciju.

"Tādas ir manas nākotnes cerības," sacīja Šakfehs. "Ilgstošā periodā mēs nevaram cilvēkus atturēt no konstitūcijā aizsargāto reliģijas brīvības tiesību īstenošanas," sacīja kopienas līderis.

Tiesību īstenošana nozīmē ne tikai lūgšanu zāli musulmaņiem, bet arī pilnvērtīgu mošeju ar minaretu, skaidroja Šakfehs. Tiesa, viņš atzina, ka būvju augstums ir debatējams, turklāt minareti nav obligāti jāaprīko ar skaļruņiem, kuros skanētu aicinājumi uz lūgšanām.

Uz šiem spriedumiem nekavējoties reaģēja galēji labējo partijas.

Lielākā no tām - Brīvības partija - mošejas nodēvēja par "radikālā islāma lecektīm" un aicināja aizliegt imigrāciju no musulmaņu zemēm.

Savukārt Austrijas nākotnes alianse mudināja aizliegt mošejas un minaretus visās Austrijas provincēs, skaidrojot, ka Muhameda sekotāju draudzes ir "necilvēcīgās un demokrātijai naidīgi noskaņotās paralēlās sabiedrības pretošanās šūniņas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!