Foto: Mango

Ceturtdien masu medijos tika publicēta ziņa par Jūlija Krūmiņa zemes iepirkumu Jūrmalā. Tajā tika uzsvērts, ka zeme iegādāta par Jūrmalas kūrorta daļai netipiski zemu cenu, bet, lai ziņai būtu lielāks "svars", tika pieminēti arī iespējamie "sliktie" politiķi, kurus es it kā esmu uzpircis. Ziņā netika minēts neviens reāls fakts, kas pierādītu, ka pircējs ir tieši Jūlijs Krūmiņš, vai kāpēc zemes cena ir tieši tāda.

Varas partijas esmu sponsorējis vienmēr, jo allaž ceru, ka tās pieņems valstij un sabiedrībai noderīgus lēmumus. Manuprāt, sponsorēšana vismaz pagaidām nav nekas noziedzīgs vai nosodāms.

Ņemot vērā iepriekšminēto, jāizskaidro, kāda ir patiesība par zemes iepirkumu. Ziņā minētais zemes zemes gabals ar kadastra atzīmi 5106 tika izsludināts publiskā piedāvājumā, un tas nozīmē, ka to varēju novertēt arī es. Zeme bija piedāvājumā divus mēnešus, un to varēja iegādāties ikviens.

Minētajam zemes gabalam ir apgrūtinājumi: 200 kvadrātmetrus aizņem Latvenergo zemes gabalā ierakti kabeļi, kas liedz uzbūvēt jebkādu celtni. Es iegādajos šo zemes gabalu, lai to varētu izīrēt celtniecības palīgbūvju novietošanai. Savukārt pretējā ielas pusē atrodas plakāts, uz kura ir piedāvājums iegādāties apbūvei derīgu zemes gabalu par 80 eiro kvadrātmetrā. Taču tas tur stāv jau trīs gadus, un nevienam tas nav vajadzīgs.

Ja kāds tiešām vēlas, es varu pārdot savu iegādāto zemes gabalu par tādu pašu cenu, par kādu to iegādājos, lai pierādītu, ka šāda cena ir pieejama visiem.

Uzskatu, ka šī ziņa ir tīšs safabricējums, lai nomelnotu mani. Kamēr žurnālisti vai personas, kas sevi par tādiem uzskata, tiražēs puspatiesības un melus, tikmēr sabiedrība tiks maldināta ar mērķi uzņēmējus publiski padarīt par zagļiem un krāpniekiem. Iespējams arī, ka dažos cilvēkos mājo skaudība, ka esmu veiksmīgs biznesmenis, tāpēc jūtu pret sevi tādu attieksmi. Es tomēr ieteiktu skauģiem apstāties savās melnajās domās un sākt pašiem strādāt. Tad vairs nebūs laika nomelnot tos, kuri atdod sevi darbam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!