Latvijas iedzīvotājiem ir dota unikāla iespēja nostiprināt savas tiesības būt saimniekiem savā valstī. Un šī iespēja ir 2.augusta referendums.

Mēs dzīvojam it kā demokrātiskā valstī, taču pēdējā gada notikumi rāda, ka demokrātiju ātri vien ir iespējams pārvērst par šķietamību un fikciju. Mūsu valdība ir demonstrējusi pārsteidzošu cinismu un visatļautību gan attiecībā uz likumdošanu, gan absolūtu sabiedriskās domas ignorēšanu. Mēs esam redzējuši gan to, cik nepārdomātus un bezatbildīgus likumus ir gatava pieņemt šī valdība, gan to, cik nekonsekventa tā ir attiecībā pret dažāda līmeņa amatpersonu darbību un bezdarbību, gan to, ar cik dīvainiem argumentiem un pamatojumiem tiek tērēta valsts nauda.

Visi Latvijas iedzīvotāji droši vien atceras peripetijas ap drošības likumu grozījumiem un "mutantu" likumu. Lielākajai daļai nav skaidrs, kāpēc vienu augsta līmeņa amatpersonu, kuras pakļautībā esošie darbinieki ir pārkāpuši likumu, valdība ir atbrīvojusi no darba, tai pat laikā kvēli aizstāvot un dažādi attaisnojot citu, pret kuru ir ierosināta krimināllieta. Mēs ceļam pasaulē dārgākos tiltus un bibliotēkas, uzturam milzīgu "padomnieku" armiju, mūsu ierēdņi braukā komandējumos uz hokeja čempionātiem un eksotiskās valstīs notiekošiem valstiski pilnīgi nenozīmīgiem semināriem. Vai nebūtu vienreiz laiks teikt: "Pietiek!"?

Viss manis augstākminētais ir tas, ko pašreizējā valdība ir darījusi un turpina darīt. Un realitāte ir tāda, ka esošie likumi neļauj mums darīt NEKO. Mums atliek vien noskatīties uz notiekošo un dusmās griezt zobus. Un gaidīt līdz nākošajām vēlēšanām un pozitīvisma kampaņām.

2.augusta referendums mums var dot iespēju ierobežot šādu valdību darbību. Mēs varam kļūt spēcīgāki, atbildīgāki un varošāki. Mēs varam gūt iespēju apturēt šādu valsts pilsoņu interesēm kaitīgu un bīstamu darbību! Es patiešām ticu, ka gan mums pašiem, gan mūsu bērniem ir neieciešama konstitucionāla iespēja atbrīvot no darba ievēlētos ierēdņus, ja tie slikti pilda savu darbu un smīnēdami var darīt jebko savā nesodāmības apziņā, jo veselus četrus gadus taču viņiem nedraud pilnīgi nekas!

Es lūdzu visus Latvijas pilsoņus, kuros ir vēlme dzīvot labākā un sakārtotākā Latvijā - izmantojiet savas tiesības, ejiet uz referendumu un dodiet tiesības gan sev, gan man, gan visiem Latvijas iedzīvotājiem atlaist valdību, ja tā kļūst tik ciniska, nekaunīga un pašapmierināta kā tā, kuras izdarības pašlaik ciešam mēs visi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!