Lesbiešu, geju, biseksuālu, transpersonu (LGBT) un viņu draugu apvienības "Mozaīka" mērķos un prioritātēs neietilpst nodarbošanās ar populistisku paziņojumu rakstīšanu un mūsu oponentu viedokļu komentēšanu publiskajā telpā, taču jūsu "Vakara Ziņām" nosūtītajā vēstulē ir daudz nepatiesību un nepamatotu apgalvojumu, ko vēlamies kliedēt.
Mūs neinteresē, vai Jaunā Paaudze ir krievi, latviešu vai ebreji, jo mēs nešķirojam cilvēkus pēc tautības, ādas krāsas vai seksuālās orientācijas, un aicinām visu pārējo sabiedrību darīt tāpat. Mēs neapstrīdam Jūsu paša vai Jūsu organizācijas tiesības uz citu viedokli un uz brīvību šo viedokli paust, kamēr tas tiek darīts likuma noteikto robežu ietvaros. Tomēr pat cilvēkam, kas sauc sevi par bīskapu, nav tiesību izplatīt maldīgu informāciju. Gluži pretēji – cilvēkam, kas uzņēmies godu un pienākumu ar saviem vārdiem un darbiem ietekmēt tūkstošiem cilvēku, izmantojot viņu reliģiskās jūtas un sentimentus, ir īpaša atbildība neizmantot šo varu, lai izplatītu nepatiesību.

Tātad, pieturēsimies pie faktiem! Polijā pēc asām debatēm pēdējo pāris gadu laikā un pēc sadursmēm vairākos Praidos dažādās Polijas pilsētās 2004. un 2005.gadā, šogad galvenais Polijas Praids Varšavā noritēja mierīgi – tas bija atļauts, tajā piedalījās vairāki tūkstoši cilvēku un nenotika nekādas vērā ņemamas protesta akcijas. Vairāk kā pusē no visām Eiropas Savienības valstīm ir atzītas viendzimuma pāru tiesības reģistrēt savas attiecības likumīgā formā, kas pēc savas būtības tiek pielīdzināta laulībai. Ja pieturamies pie faktiem, "tikai dažas valstis", kā tas minēts Jūsu vēstulē, ir maigi izsakoties nekorekts paziņojums. Piemēram, Andorā viena dzimuma pāriem, kas dzīvojuši stabilās attiecībās daudzus gadus, atļauts reģistrēt savu kopdzīvi un šāds pāris baudīs visas laulības tiesības un pienākumus. Partnerattiecību legāla noformēšana viena dzimuma pāriem iespējama arī Dānijā, Zviedrijā, Somijā, Francijā, Čehijā, Slovēnijā, Vācijā, Islandē, Īrijā, Luksemburgā, Lielbritānijā, Šveicē. Laulības viena dzimuma pāriem atļautas Beļģijā, Nīderlandē un Spānijā. Tas nozīmē, ka viena vai otra veida partnerattiecību oficiāla reģistrēšana, kas pēc savas būtības ir pielīdzināma laulībai, viena dzimuma pāriem atļauta 16 Eiropas valstīs. Neviena no šīm valstīm nav pazaudējusi savu nacionālo savdabīgumu un suverenitāti. Gluži pretēji, šīs valstis devušas iespēju visiem saviem pilsoņiem, neatkarīgi no viņu seksuālās orientācijas, dzīvot pilnvērtīgu un brīvu no aizspriedumiem dzīvi, tādejādi radot viņiem labvēlīgus apstākļus strādāt, maksāt nodokļus, mīlēt savu zemi un būt savas valsts patriotiem.

Jūsu minētais Francijas piemērs liek domāt, ka jaucat Eiropas Savienības konstitūciju ar valsts likumdošanu partnerattiecību un laulību jautājumos. Eiropas Savienības konstitūcijai ar to nav nekāda sakara, un jāapbēdina Jūs, ka referendumā nobalsojot pret konstitūcijas projektu, Francija nebūt neizstājās no Eiropas Savienības un neatteicās no tās pamatvērtībām. Lai gan Francijā nav atļautas viendzimuma laulības, partnerattiecības ir iespējams noformēt arī viendzimuma pāriem. Atšķirība ir nosaukumā, bet ne būtībā.

Jūs maldāties, ja domājat, ka uz 1991.gada barikādēm Rīgā nebija neviena geja vai lesbietes. Jūs maldāties, ja domājat, ka uz barikādēm Jums līdzās nestāvēja cilvēki, kas 15 gadus vēlāk nodibināja nevalstisko organizāciju "Mozaīka", lai turpinātu cīnīties par savas valsts demokrātiju. Toreiz mūs vienoja kopīgs mērķis – Latvijas neatkarība. Nu izrādījies, ka savas valsts nākotni redzam ļoti atšķirīgi. Tomēr tas nenozīmē, ka esam mazāki vai lielāki savas valsts patrioti. Patriotisms nepieder kādai reliģiskai organizācijai, konfesijai, tautībai vai pārliecībai.

Tāpat vienai cilvēku grupai nepieder ekskluzīvas tiesības uz ģimenes vērtībām. Arī "Mozaīka" ir kaismīga ģimenes vērtību aizstāvētāja. Mēs nosūtījām apsveikumu Ģimenes Dienā šo svētku rīkotājiem, jo arī mēs esam par ģimeni. Viena sabiedrības grupa nevar otrai sabiedrības grupai atņemt tiesības uz ģimeni. Jūsu ģimenes ir ar likumu aizsargātas, bet mūsu ģimenes nē. Jums kā ģimenes vērtību sludinātājam būtu jāstājas pirmajā rindā cīņā par ģimeni – ne tikai ģimeni Jūsu šaurajā "Jaunās Paaudzes" interpretācijā, bet ģimeni vispār.

Ģimene nav tikai tēvs, māte un viņu bioloģiskie bērni. Ģimene ir arī vientuļās mātes, vientuļie tēvi, cilvēki ar adoptētiem bērniem, cilvēki bez bērniem, divu dažādu dzimumu vai divu viena dzimuma pārstāvju apvienība. Ģimene ir liela bagātība un spēks – mūsu valstij ir vajadzīga katra ģimene! Atstumt ģimenes tāpēc, ka tās nepakļaujas Jūsu ģimenes standartiem, nav nedz patriotiski, nedz kristīgi. Vai dzīsiet ārā no savas organizācijas ārlaulības bērnus, vientuļos vecākus vai precētus pārus, kas izvēlējušies neradīt pēcnācējus? Vai Dieva priekšā cilvēki ir vienlīdzīgi? Ja mēs visi esam grēcinieki, vai kāds no mums grēko labāk par citiem?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!