Mēs esam pulcējušies šeit ne jau tāpēc, lai gaustos par sūro pagātni, bet lai atgādinātu valstij par savu pašreizējo eksistenci un attiecīgu vietu sabiedrībā.

Diemžēl ne vienmēr tiekam sabiedrībā un valdošajās aprindās ar sapratni uzklausīti un atbalstīti. Daži mūsu ievēlētie tautas kalpi kļūst arvien bezatbildīgāki un bezkaunīgāki pret vēlētājiem, izvirzot prioritātes savu savtīgo tieksmju apmierināšanai, tādējādi ignorējot valsts intereses.

Mūs satrauc valstī valdošās negācijas - korupcija, varaskāre, liekulība, zādzības, sabiedrības sadrumstalotība daudzos politiskos grupējumos, nemitīgie savstarpējie ķīviņi, biežas valdību maiņas. Tas viss bremzē valsts labklājības augšupeju.

Tāpēc mēs aicinām 2.augustā aktīvi piedalīties referendumā par tautas tiesībām ierosināt Saeimas atlaišanu, līdz ar to mēs pasargāsim valsti no «kalpu» uzkundzēšanās un atgādināsim, ka senais sauklis «tautas balss ir Dieva balss» ir demokrātiskās iekārtas galvenais postulāts.

Var dažādi vērtēt valdības darbību, bet tā ir mūsu pašu pilsoņu radīta, tādēļ mēs to respektējam un meklējam sadarbības iespējas. Šai sadarbībā ir arī pozitīvi sasniegumi. Ilgus gadus gaidītā un vairākos konkursos mocītā, komunistiskā režīma upuriem veltītā memoriāla celtniecības tēma beidzot ir guvusi reālu risinājumu. Pateicoties kultūras ministres Helēnas Demakovas iniciatīvai un neatlaidīgai, enerģiskai rīcībai, pie Okupācijas muzeja gan iezīmētā vieta, gan projekts (Kristaps Ģelzis) ir valsts mērogā jau akceptēti.

Ieviesti papildus atvieglojumi tālsatiksmes transportā, kas dod tiesības politiski represētām personām to izmantot bez maksas.

Atjaunotas tiesības politiski represētām personām pensionēties piecus gadus agrāk.

Neatrisināts paliek sāpīgais medicīniskās aprūpes jautājums, kur saglabājas nevienlīdzība starp komunistiskā režīmā un nacistiskā režīmā cietušiem, uz kura risinājumu ceram.

Latvijas Politiski represēto apvienības (LPRA) valde izsaka sirsnīgu pateicību visām rajonu, pilsētu un pagastu pašvaldībām par materiālo atbalstu salidojuma organizēšanā. Salidojuma dalībniekiem liels paldies par aktivitāti un sadarbību. Novēlam visiem veselību, veiksmi dzīvē un pacilātām jūtām sagaidīt valsts neatkarības 90.gadadienu, ko iezvanījis 18. novembris.

Par piemēru lai kalpo senču dižums,

Lai katrā sirdī mostas drošais Lāčplēsis,

Lai dzīvi vada triju zvaigžņu spožums,

Tad labklājība zels un augšup ies.

Latvijas Politiski represēto apvienības valde

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!