2) Orientējaties brendos.


Ja jaušat kādu atšķirību vai domājat, ka tāda iespējama starp "Gucci" un "Dolce&Gabbana" ("Rimi" un "Sky", "Audi" un BMW, "Ariel" un "Tide" utt.), esat pircējs.

3) Diskutējat par politiku.
Ja piekrītat vai nepiekrītat izteikumam, ka “Ministru prezidents strādā”, esat vēlētājs.

Ja jūsu dzīvi var aprakstīt ar itin visiem šiem apgalvojumiem, esat mietpilsonis.

Esat jebkas tikai ne pats. Neesat brīvs attieksmēs. Esat banāls un sekls. Neatšķiraties. Ejat vai neejat uz kino. Nenošķirat Delfus no DELFI. Nelasāt. Sakāt “filosofija”. Jums patīk, nepatīk vai ir vienaldzīgi suņi. Ēdat. Skatāties. Izskatāties. Jums ir kolēģi un draugi. Esat viens no. Skaitāties. Konkurējat. Mirsiet.

Vai ne?

Ir iespējams arī ceturtais kritērijs, proti, “Cenšaties iedalīt cilvēkus, piemēram, mietpilsoņos un citos”. Ja atbilstat gan pirmajiem trim, gan šim, tad esat snobs. Mietpilsonisks snobs. (Visdrīzāk, esat ekonomists vai politiķis.)

Lielais Nekas

Īpaši šajā ziņā ir ļaudis, kuri nodarbojas ar Lielo Neko. PR un reklāmas speciālisti, komunikācijas konsultanti, tirgzinības profesionāļi, projektu vadītāji, projektu direktori, pārdošanas direktori, radošie direktori un citi formas funkcionāri. “Jaunie profesionāļi”.

Nopirkuši visu iespējamo, kļūst manāmi nervozi, ja uzrodas kas nepārdots vai – pavisam slikti – nenopērkams. Tad viņu pasaule brūk. Esmu redzējis – briesmīgs skats.

Dīvaini, bet starp šiem iemaldās arī tādi, kas tā nedomā. Viņi lēnām kļūst konkurēt nespējīgi. Formas triumfs viņus neapspīd. Viņi ir nelaimīgi cilvēki.

(Ne)patiesība

Tomēr ir vistrakāk, ja domājat, ka šeit varētu būt rakstīta patiesība vai nepatiesība. Tad esat idiots.

PS

Tai meitenei, ar kuru kādā filozofijas lekcijā anonīmi spriedām par viskautko un kura man sacīja, ka “Delfos esot bijis kaut kāda studenta raksts pret Maiju Kūli, bet “fakultātē” kļuvis zināms, ka tā raksta autors ir nevis tas students, bet gan Jurģis Liepnieks (šo vārdu viņa izrunāja pieklusinātā bijībā – M.V.)”, vēlos skaidri pasacīt: savus prātojumus saceru pats. Es pats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!